Incendiu la ”Matei Balș” | Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

Incendiu la ”Matei Balș” | Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă după incendiul de la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, soldat cu moartea a patru pacienți COVID-19. Anchetatorii fac deja cercetări la fața locului.

Incendiul s-a produs vineri dimineață, într-o clădire veche, dar recent renovată a spitalului ”Matei Balș”, după cum a susținut Ministrul Sănătății. Vlad Voiculescu a mai precizat că institutul a beneficiat de bani în ultimii ani, deci nu se poate vorbi de subfinanțare în acest caz.

Patru pacienți cu coronavirus au decedat și circa 100 au fost evacuați. Aceștia sunt transferați către ale spitale din București.

Ancheat urmează să stabilească exact cauza incendiului. Potrivit unor surse, acesta ar fi izbucnit de la un reșou. Persoanele care au fost la fața la locului susțin că flacăra a fost atât de mare încât s-au spart toate ferestrele și s-a distrus totul în saloane.

La faţa locului au fost mobilizate 38 de echipaje de prim ajutor şi şase echipaje de terapie intensivă mobilă.

Ultima oră
22:09 - Florin Cîţu, reacție la acuzația de plagiat adusă lui Nicolae Ciucă: Premierul va trebui să clarifice situaţia în faţa românilor, ca să nu devină o vulnerabilitate
21:57 - Numirea noului selecționer, pe ultima sută de metri. Două nume se mai află în cursă. FRF ar putea face anunțul cel mare miercuri
21:46 - Administraţia Prezidenţială: Klaus Iohannis își menține poziția privind combaterea plagiatului și consideră corectă decizia lui Nicolae Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp
21:19 - Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)