Incendiu la Spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iași. ISU Iași: Nu sunt răniți. Au fost evacuate 12 persoane. A fost activat planul roșu de intervenție (VIDEO)

Incendiu la Spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iași. ISU Iași: Nu sunt răniți. Au fost evacuate 12 persoane. A fost activat planul roșu de intervenție (VIDEO)
foto: captură YouTube

UPDATE, 22 iunie, ora 7.50: Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 15 mp (un salon) și a fost lichidat. Potrivit Ministerului Sănătății, flăcările izbucniseră la etajul al treilea al clădirii, în zona ATI. Cele 12 persoane evacuate – cinci copii, trei aparținători și patru cadre medicale – au fost mutate într-o altă aripă a Spitalului de copii „Sfânta Maria” din Iași, transmite G4Media.ro.

Știrea inițială:Un incendiu a izbucnit marți seară în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. Un număr de 12 persoane au fost evacuate și nu există victime, iar incendiul a fost localizat, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Iași la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție. Pompierii militari intervin cu șase mașini de stingere, o autospecială de descarcerare, două de transport de victime multiple, două autoscări și o autocisternă. Totodată, pentru evaluarea la locul intervenției, au fost trimise trei ambulanțe SMURD și o unitate de terapie intensivă mobilă. În acest moment, incendiul este localizat și se limitează pericolul extinderii acestuia”, a declarat Georgică Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al ISU Iași, pe B1 TV.

Întrebat dacă este vorba despre un incendiu pornit de la instalația electrică, purtătorul de cuvânt al ISU Iași a răspuns: „Nu vă pot informa în privința aceasta”.

„Nu sunt victime, nu sunt răniți, au fost evacuate 12 persoane”, a adăugat el.