INSP: Decesele cauzate de COVID-19, din perioada 19-25 iulie, raportate în rândul persoanelor nevaccinate. Avertismentul medicului Țincu (VIDEO)

INSP: Decesele cauzate de COVID-19, din perioada 19-25 iulie, raportate în rândul persoanelor nevaccinate. Avertismentul medicului Țincu (VIDEO)
Foto: Hepta.ro

Raport îngrijorător al Institutului Național de Sănătate Publică. În perioada 19-25 iulie, toate decesele cauzate de COVID-19 au fost raportate în rândul persoanelor nevaccinate. În aceeași perioadă, 82.4% din cazurile nou confirmate au fost înregistrate la persoane care nu au fost imunizate.

Mai mult decât atât, la Iași este internat, în stare gravă, un bărbat în vârstă de 70 de ani, fiind prima persoană vaccinată care dezvoltă o formă severă de COVID-19.

Medicul Radu Țincu a oferi mai multe detalii cu privire la acest subiect, pentru B1 TV.

În SUA, 83% dintre îmbolnăvirile actuale sunt cu noua variantă Delta și au fost vaccinate 161.000.000 de persoane. Dintre acestea, doar 6.000 au fost spitalizate cu noua variantă Delta (…) ceea ce demonstrează că vaccinul este în continuare eficient în prevenirea formelor severe de COVID-19”, explică medicul.

Radu Țincu: Vaccinul este singura formă prin care putem preveni decesele

„În primul rând cei nevaccinați. Toate decesele cauzate în ultima perioadă sunt în rândul persoanelor nevaccinate. (…) Dacă discutăm de persoane vaccinate, sigur că există, 20% din persoanele vaccinate au riscul să dezvolte o formă simptomatică de boală sau chiar o formă severă.

Persoanele care au risc mai mare, din rândul celor vaccinate, potrivit unui raport din SUA, ce ne spune că este puțin probabil ca o persoană, adultă, fără boli cronice, vaccinată să dezvolte o formă severă. Este mai probabil ca o persoană vârstnică cu patologie cronică să dezvolte o formă severă chiar dacă a fost vaccinată”, spune medicul Radu Țincu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)