Instalaţiile de cablu din Sinaia au fost oprite din cauza condiţiilor meteo nefavorabile

Instalaţiile de cablu din Sinaia au fost oprite din cauza condiţiilor meteo nefavorabile
Sursa Foto: Facebook

Turiştii au luat cu asalt pârtiile din Sinaia în ultima zi de vacanță şi au început să formeze o nouă coadă la telegondolă. Ceea ce nu știau ei este că pârtiile din staţiune nu vor fi deschise astăzi, din cauza vântului care bate cu rafale peste limita de funcționare.

Vești proaste pentru turiștii de la munte

Instalaţiile de altitudine (Gondola Carp, Telescaunul&Teleschiul Soarelui) nu vor mai porni astăzi.

Anunțul a fost făcut public chiar de reprezentanții Gondola Sinaia pe pagina oficială de Facebook.

Oamenii au început să formeze dis-de-dimineaţă cozi în aşteptarea deschiderii instalaţiilor de transport pe cablu. Și asta pentru că, inițial, s-a spus că instalatiile de altitudine va începe la ora 8:00.

Două ore mai târziu, oficialii aveau să anunțe că instalatiile de altitudine (Gondola Carp, Telescaunul&Teleschiul Soarelui) nu mai pornescprogramul cu publicul.

”Vânt peste limita de funcționare a instalațiilor, cu depunere constantă de chiciură. Gondola Carp, Telescaunul Soarelui și Teleschi Valea Soarelui nu vor mai porni azi.”, au transmis angajații Gondola Sinaia.

Aglomerație pe pârtii

În cursul zilei de sâmbătă, 2 ianuarie, a fost înregistrată o coadă uriaşă la telegondola din Sinaia.

Cel puțin 7.000 de persoane au fost sâmbătă pe pârtiile din Sinaia, potrivit estimărilor oficiale. 4.000 de persoane au folosit telegondola, aproximativ 2.000 au folosit telecabina și circa 1.000 de turiști au venit cu mijloace proprii.

În plus, mii de oameni au stat la coadă la telegondola din Poiana Brașov, unde programul a fost prelungit. Peste 4.000 de oameni au urcat cu telegondola pe masivul muntos.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”