Intervenție deosebit de periculoasă a salvamontiștilor pentru recuperarea unui turist blocat pe Jepii Mici, în Masivul Bucegi. Acțiunea de salvare a durat circa trei ore

Intervenție deosebit de periculoasă a salvamontiștilor pentru recuperarea unui turist blocat pe Jepii Mici, în Masivul Bucegi. Acțiunea de salvare a durat circa trei ore
foto simbol: Pixabay

Salvamontiștii din Prahova au intervenit, sâmbătă seară, pentru recuperarea unui turist care a rămas blocat în Masivul Bucegi, iar operațiunea a fost extrem de dificilă și s-a întins pe circa trei ore din cauza riscului ridicat de producere de avalanșe.

Salvamont Bușteni, intevenție deosebit de periculoasă pentru recuperarea unui turist blocat pe Jepii Mici, în Masivul Bucegi

Datele furnizate de reprezentanții Salvamont Bușteni arată că bărbatul a rămas blocat pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi. El ceruse ajutorul salvatorilor montani în contextul în care pe munte s-a confruntat cu viscol, ceață și cu un vânt puternic care spulbera zăpada, transmite News.ro.

Astfel, echipe de la Salvamont Bușteni au plecat să îl ajute. Acțiunea a fost una deosebit de periculoasă dat fiindcă la altitudini înalte există un risc însemnat de producere de avalanșe.

Așadar, acțiunea a durat în jur de trei ore. În cele din urmă, bărbatul a fost recuperat și dus în siguranță la cabana Caraiman.

Potrivit Salvamont Prahova, și formația Azuga a desfășurat o acțiune, pentru recuperarea unui grup de șapte turiști aflați în Munții Baiului.

„Acțiune desfășurată de formația Azuga, pentru recuperarea unui grup de șapte turiști aflați în Munții Baiului, ce au solicitat ajutorul prin 112, din cauza condițiilor atmosferice nefavorabile și orei înaintate”, se arată într-o postare publicată sâmbătă pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova.

Acțiune desfășurată de formația Azuga, pentru recuperarea unui grup de șapte turiști aflați în Munții Baiului, ce au…

Publicată de Salvamont Prahova peSâmbătă, 27 februarie 2021

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:13 - G7 va trimite un ajutor de 18,4 miliarde de dolari Ucrainei. Grupul este pregătit „să facă mai mult dacă este nevoie”
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)