Iohannis, despre criza refugiaților: Este posibilă o consultare a Parlamentului, dar nu este uzuală. Dosarul imigrației și aderarea la spațiul Schengen nu ar trebui amestecate (VIDEO)

Iohannis, despre criza refugiaților: Este posibilă o consultare a Parlamentului, dar nu este uzuală. Dosarul imigrației și aderarea la spațiul Schengen nu ar trebui amestecate (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni, că ar putea fi luată o decizie în Parlamentul României cu privire la problema refugiaților, dar că aceasta nu este o chestiune uzuală.

”Este posibilă o consultare a Parlamentului, dar nu este uzuală. Președintele nu trebuie să ceară un mandat pentru a reprezenta România la Consiliul european, dar este de dorit să se cunoască părerea politicienilor. Miercuri voi merge în Parlament și voi aborda și această chestiune”, a declarat șeful statului.

Întrebat dacă este de părere că România a fost nedreptățită pentru că nu a fost primită în spațiul Schengen, Iohannis a precizat: ”Cred că mai multora le-a vent ideea să urmărească ce s-a întâmplat la frontierele exterioare ale spațiului Schengen. Nu cred că putem să punem chestiunea în termeni de nemeritat sau în alte categorii emoționale. Cred că putem să constatăm că spațiul Schengen nu funcționează de facto. Spațiul Schengen este nefuncțional în momentul de față. Această chestiune va face obiectul unor discuții în CSAT”.

Totodată, Klaus Iohannis a subliniat că dosarul imigrației și cel al aderării României la spațiul Schengen nu ar trebui amestecate.

 

Ultima oră
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)
21:10 - Tánczos Barna nu mai vrea să vadă mașini mai vechi de 15 ani. Ce soluții propune ministrul Mediului pentru autovehiculele poluante
21:06 - Bogdan Aurescu, discuții cu Josep Borrell, șeful diplomației UE, despre implicațiile atacului asupra navei Mercer Street, în care și-au pierdut viața un român și un britanic. Mesajul ministrului
20:39 - Cât lemn s-a furat din pădurile României? Tanczos Barna: „Dacă hoţul nu este prins, nu ştii cu cât a plecat” (VIDEO)
20:33 - Alertă de caniculă și incendii de vegetație în Grecia. Două suburbii din Atena, unde se aflau și turiști,  evacuate din calea flăcărilor
20:13 - Universitatea Oxford: Spania, în fruntea listei vaccinărilor anti-COVID-19. Bulgaria şi România, în coada clasamentului
19:52 - Prețurile la Mamaia, din ce în ce mai mari. Cât a plătit un turist pe o friptură și cât a ajuns să coste porția de hamsii la malul mării