Ion Șoricică, fostul șef al Poliției Rutiere din anii ’90, care dirija minerii în Capitală, a fost reținut de DNA

Ion Șoricică, fostul șef al Poliției Rutiere din anii '90, care dirija minerii în Capitală, a fost reținut de DNA
Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Ion Șoricică, fost șef al Poliției Rutiere din anii ’90, care a dirijat minerii veniți în Capitală, a fost reținut de DNA, informează G4Media. Șoricică e acum avocat.

În același dosar a fost reținut și Ion Joe Stoica, fostul subaltern al lui Șoricică din acea perioadă, devenit șeful Biroului Accidente Ușoare. Cei doi sunt bănuiți de trafic de influență și urmează să fie aduși la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă.

Fost șef al Poliției Rutiere din anii ’90, reținut de DNA

Potrivit unui comunicat DNA, Stoica Ion Joe, comisar șef de poliție, fost șef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigăzii Rutiere București, a fost reținut pentru trafic de influență, iar un avocat din Baroul București pentru complicitate la trafic de influență.

Avocatul ar fi Ion Șoricică, fost șef al Poliției Rutiere din anii ’90, potrivit informațiilor G4Media.

Procurorii anticorupție susțin că, în perioada 08 ianuarie 2022 – prezent, Stoica, având ajutorul avocatului, a cerut și primit 3.000 de euro de la o persoană cercetată pentru că a condus sub influența alcoolului. În schimbul banilor, ofițerul de poliție ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor colegi de serviciu și ar fi promis că îi va determina pe aceștia să dispună față de persoana cercetată o soluție de clasare.

Totodată, Stoica Ion Joe i-ar fi spus persoanei respective ce să declare astfel încât la efectuarea unui calcul retroactiv al alcoolemiei rezultatul să fie unul inferior limitei care atrage răspunderea penală.

Ion Șoricică, surprins când dirija minerii veniți în Capitală

Pe 12 iunie 1999, Evenimentul Zilei a publicat pe prima pagină o fotografie cu colonelul Ion Şoricică, atunci şeful Brigăzii de Poliţie Rutieră din Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în care acesta dirija minerii veniţi în Bucureşti în dimineaţa zilei de 14 iunie 1990.

Această imagine și investigaţiile jurnalistice legate de implicarea lui Şoricică şi a fiului său în traficul cu maşini furate au determinat conducerea Ministerului de Interne de atunci să-l destituie din funcție.

Urmăriți B1TV.ro și pe