Judecătorii s-au răzgândit, în Dosarul Colectiv. Ce se va întâmpla cu primarul Cristian Popescu Piedone

Judecătorii s-au răzgândit, în Dosarul Colectiv. Ce se va întâmpla cu primarul Cristian Popescu Piedone

Răsturnare de situație după două zile, în dosarul Colectiv.Curtea de Apel a anunțat miercuri, 16 iunie, că Cristian Popescu Piedone va fi judecat în continuare în Dosarul Colectiv, fără ca acestasă fie disjuns.

Astfel, s-a renunțat la decizia anunțată luni,când a fost discutată schimbarea încadrării juridice în cazul său, dar și al funcționarilor din cadrul Primăriei Sectorului 4.

„Dosarul se reîntregește”, a declarat judecătoarea Dumitrache. Primul termen va fi pe 22 septembrie, la ora 14:00.

De 5 ani de zile se află în tribunale Dosarul Colectiv, fără nicio sentință definitivă.

Cum (nu) evoluează dosarul „Colectiv”

În decembrie 2019, Tribunalul București l-a condamnat pe Cristian Popescu Piedone, acum primar al Sectorului 5, la 8 ani și 6 luni de închisoare. Instanța a mai dispus ca rudele victimelor din Colectiv să primească daune morale și materiale de câteva zeci de milioane de euro. Ele vor fi plătite de cei 13 inculpați, în solidar cu Primăria Sectorului 4 și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Decizia Tribunalului București a fost însă atacată, iar Curtea de Apel București (CAB) judecă acum apelul.

Luni, CAB a amânat pentru ziua de 22 septembrie decizia legată de posibila schimbare a încadrării faptelor de care sunt acuzați Cristian Popescu Piedone și alți inculpați. Schimbarea încadrării juridice ar putea duce la pedepse mai mici. Marți, însă, Curtea de Apel București a pus în discuție, din oficiu, reunirea cauzelor.

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt…

Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii care au murit în urma incendiului din clubul Colectiv, a afirmat că are senzația că dosarul ar putea avea soarta dosarelor Revoluției și Mineriadei: „Convingerea mea este că statul nu vrea să fie vinovat pentru că a condamna primarul, directorii, pompierii înseamnă ca statul să-și recunoască greșelile”.