Lacrimi și tristețe: Sud-coreenii și-au luat un rămas bun emoționant de la ursulețul panda Fu Bao care pleacă în China (VIDEO)

Lacrimi și tristețe: Sud-coreenii și-au luat un rămas bun emoționant de la ursulețul panda Fu Bao care pleacă în China (VIDEO)
Camionul era decorat cu o poză uriașă a lui Fu Bao și mesajul „A fost un miracol că te-am cunoscut. Mulțumesc, Fu Bao”, sursă foto: captură YT

Miercuri, mulți fani ai ursulețului panda din Coreea de Sud au înfruntat ploaia pentru a participa la o ceremonie de rămas bun de la Fu Bao, care urma să fie dus în China mai târziu în cursul zilei.

Foarte mulți oameni, unii plângând, s-au adunat pe ploaie pentru a-și lua rămas bun

Vizitatorii și-au șters lacrimile după ce un vehicul care o transporta pe Fu Bao, primul panda uriaș născut în Coreea de Sud, s-a mutat la aeroportul din parcul de distracții Everland din Yongin, Coreea de Sud.

O mulțime de oameni, unii plângând, s-au adunat pe ploaie într-un parc de distracții din Coreea de Sud pentru a-și lua rămas bun de la adoratul panda uriaș înainte de plecarea în China.


Fu Bao era o atracție majoră în parcul tematic Everland de lângă Seul, de când s-a născut acolo, în 2020, din cei doi urși panda Ai Bao și Le Bao, care au venit din China în 2016 cu un program de închiriere de 15 ani.

China trimite urși panda în străinătate în semn de bunăvoință, dar își păstrează proprietatea asupra animalelor și a puiilor lor. Decenii de eforturi de conservare în sălbăticie și studii în captivitate au salvat specia de la dispariție, crescându-i populația de la mai puțin de 1.000 la un moment dat la mai mult de 1.800 în sălbăticie și în captivitate.

În timp ce un camion care îl transporta pe Fu Bao s-a mișcat încet în ploaie, mulți vizitatori purtând pelerine de ploaie sau ținând umbrele au fluturat steaguri, și-au strigat mesajele de despărțire și și-au făcut fotografii cu telefoanele mobile. Unii au plâns în hohote sau și-au șters lacrimile.

Camionul era decorat cu o poză uriașă a lui Fu Bao și mesajul „A fost un miracol că te-am cunoscut. Mulțumesc, Fu Bao”.
Dar Fu Bao nu a fost prezentată publicului miercuri. Parcul a arătat-o ultima dată publicului pe 3 martie.

„Ești bebelușul nostru panda pentru totdeauna, chiar dacă trec 10 ani sau trec 100 de ani”, a spus paznicul grădinii zoologice Kang Cheol-won într-un discurs în timpul ceremoniei. „Dragilor, Fu Bao pleacă acum. Vă rog, amintiți-vă de Fu Bao mult, mult timp… și vă rog să nu plângeți prea mult!”

Mama lui Fu Bao, Ai Bao, a născut anul trecut pui gemeni femele, primii gemeni panda născuți în Coreea de Sud.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:40 - Gabriela Firea: Vom schimba fața Capitalei. Nu se mai lucrează pe niciun șantier, toate obiectivele de infrastructură sunt închise. Fondurile au fost duble față de mandatul meu, dar banii au rămas nefolosiți (VIDEO)
17:37 - Un bărbat s-a luptat cu un aligator cu mâinile goale. Scenele au fost filmate (VIDEO)
17:27 - O turistă a murit după ce a căzut 76 de metri într-un vulcan activ, în timp ce încerca să își facă o fotografie, în Indonezia
17:24 - Marcel Ciolacu: Era de-a dreptul ridicol ca PSD și PNL să fi arbitrat cine câștigă dintre Nicușor Dan și Piedone / Gabriela Firea va fi din nou primarul general al Capitalei / O să particip direct la strângerea de semnături (VIDEO)
17:17 - Marcel Ciolacu, după retragerea lui Cătălin Cîrstoiu: Îmi doresc din tot sufletul să îmi rămână un prieten. Îmi cer scuze eu față de dânsul pentru tot ce a pătimit (VIDEO)
17:11 - Gabriela Firea: Votul trebuie să fie unul util. Un vot pentru curățenia Capitalei, pentru un București fără gropi, fără șobolani, fără parcuri neîngrijite, un București în care să ne facă din nou plăcere să trăim (VIDEO)
17:06 - Piața imobiliară din Cluj lovește din nou! Cât costă un apartament de 54 mp
17:02 - Alte 28 de medicamente, incluse pe lista de compensate și gratuite. Când intră în vigoare noua listă și cine beneficiază de acestea
16:52 - Ramona Olaru a avut o vacanța groaznică în Egipt. Prin ce a trecut asistenta TV
16:50 - Diana Buzoianu (USR): Cătălin Cîrstoiu s-a retras în urma scandalurilor publice. Este clar că nu a putut să dea niciun fel de răspuns și a trebuit să fie scos (VIDEO)