Lacurile Bucureștiului, destinația finală a multor trotinete electrice de închiriat. Ce spun autoritățile

Lacurile Bucureștiului, destinația finală a multor trotinete electrice de închiriat. Ce spun autoritățile
foto: captura YT

Fenomenul vandalizării trotinetelor electrice ce pot fi închiriate din numite aplicații nu este unul izolat ci este răspândit în multe țări din Europa.

Recent însă, și lacurile bucureștene au devenit detinația finală a acestor mijloace de transport.

Cauzele acestui fenomen, au la bază atât acte de vandalism atât din partea unor grupuri de adolescenți cât și al unor cetățeni frustrați de modul haotic în care sunt abandonate trotinetele de către utilizatorii acestora, încurcând parcările, circulația sau accesul în anumite zone.

Primăria se gândește să impună măsuri de utilizare a trotinetelor publice

În context, Primăria Capitalei dezbate un regulamet pentru circulația acestor mijloace pentru a se evita nervozitatea și riscurile pe care le provoacă în trafic sau prin abandonul necorespunzător de către cei mai puțini familiarizați cu normele de conduită specifice.

Edilii vor să interzică parcarea trotinetelor electrice în Centrul Vechi.

Astfel, viteza maximă legală de deplasare este 25 km/h iar vârsta minimă a conducătorului nu trebuie să fie mai mică de 14 ani. De asemenea,

Reprezentant al unei companii de închirieri: România are cea mai mare rată de vandalizare

Astfel, mai multe trotinete electrice pot fi observate, recent, și pe fundul Herăstrăului sau a lacului din Parcul Bordei, menționează Euronews.

Sursa amintită a prezentat reacția celui mai mare operator de trotinete electrice din Europa care a precizat că România ar avea una dintre cele mai ridicate rate de vandalizare a trotinetelor de pe continent.

la rândul lor, oamenii legii, citați de Euronews, susțin că cercetează zeci de cazuri în care trotinetele electrice au fost furate de pe străzi dar, după scoaterea GPS-ului,  majoritatea acestora nu au mai fost recuperate.

Urmăriți B1TV.ro și pe