Lista celor 234 de localități în care incidența e de cel puțin 3 la mie (DOCUMENT)

Lista celor 234 de localități în care incidența e de cel puțin 3 la mie (DOCUMENT)
Foto: Pixabay

În 234 de localități din România incidența cumulată la 14 zile este mai mare sau egală cu 3 la mia de locuitori, conform listei transmise marți de autorități. Luni erau în această situație doar 220 de localități.

Lista poate fi consultată integral AICI

Incidențe de cel puțin 3 la mie în 234 de localități din țară

Autoritățile au raportat aproape 6.800 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 la bilanțul de marți. În unitățile sanitare de profil sunt internați 8.334 de pacienți cu COVID-19, dintre care 990 sunt la Terapie Intensivă. Din totalul pacienților internați, 229 sunt minori, 209 fiind internați în secții și 20 la ATI.

Marți după-amiază, la nivel național erau libere doar 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București erau 6 paturi libere.

Prim-ministrul Florin Cîțu a pledat pentru creșterea ritmului de vaccinare și a explicat un eventual lockdown nu ajută la nimic și nu face decât să întârzie lucrurile.

„Vreau să văd o creştere a vaccinării, pentru că e singura soluţie prin care să putem să depăşim pandemia. Lockdown-ul nu a ajutat deloc la nimic, doar întârzie lucrurile. Ca să scăpăm de pandemie trebuie să ne vaccinăm, e singura soluţie”, a declarat, marți, premierul.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare