Lista celor 234 de localități în care incidența e de cel puțin 3 la mie (DOCUMENT)

Lista celor 234 de localități în care incidența e de cel puțin 3 la mie (DOCUMENT)
Foto: Pixabay

În 234 de localități din România incidența cumulată la 14 zile este mai mare sau egală cu 3 la mia de locuitori, conform listei transmise marți de autorități. Luni erau în această situație doar 220 de localități.

Lista poate fi consultată integral AICI

Incidențe de cel puțin 3 la mie în 234 de localități din țară

Autoritățile au raportat aproape 6.800 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 la bilanțul de marți. În unitățile sanitare de profil sunt internați 8.334 de pacienți cu COVID-19, dintre care 990 sunt la Terapie Intensivă. Din totalul pacienților internați, 229 sunt minori, 209 fiind internați în secții și 20 la ATI.

Marți după-amiază, la nivel național erau libere doar 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București erau 6 paturi libere.

Prim-ministrul Florin Cîțu a pledat pentru creșterea ritmului de vaccinare și a explicat un eventual lockdown nu ajută la nimic și nu face decât să întârzie lucrurile.

„Vreau să văd o creştere a vaccinării, pentru că e singura soluţie prin care să putem să depăşim pandemia. Lockdown-ul nu a ajutat deloc la nimic, doar întârzie lucrurile. Ca să scăpăm de pandemie trebuie să ne vaccinăm, e singura soluţie”, a declarat, marți, premierul.

Ultima oră
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament
20:36 - Dezastru în sudul Indiei din cauza inundațiilor: Zeci de persoane au murit sau sunt date dispărute, iar viiturile și alunecările de teren au devastat comunitățile din regiune (VIDEO)
20:06 - O scriitoare spaniolă de succes era de fapt… trei bărbați. Aceștia au ieșit din anonimat după ce au câștigat un premiu literar de un milion de euro
19:37 - 41.566 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 22.629 cu prima doză. România ar putea trece luni de 6 milioane de persoane vaccinate cu măcar o doză
19:20 - Ea este concurenta căreia Carla`s Dreams i-a promis 100.000 de euro!
18:31 - Octavian Berceanu: Garda de Mediu, o instituție normală în contextul politic românesc, în care angajaților le era frică să vorbească. Controalele direcționate politic, cea mai mare presiune pe care o aveau (VIDEO)