Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată. Franța și Bulgaria au intrat în zona galbenă

Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată. Franța și Bulgaria au intrat în zona galbenă
Sursa foto: Pixabay

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat joi, 16 septembrie, lista a țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori – roșu, galben și verde. Astfel, Bulgaria și Franța au ieșit din zona roșie, în timp ce Republica Moldova a trecut din zona verde, în cea galbenă.

Noua clasificare a țărilor cu risc epidemiologic intră în vigoare din data de 19.09.2021, ora 00:00. Iată principalele modificări:

– în zona roșie au intrat: Grenada, Bahamas, Barbados, Guyana, Bonaire, Saint Eustatius și Saba și Liechtenstein;

– în zona galbenă au intrat:

  • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Bulgaria, Franța, Thailanda, Puerto Rico, Eswatini și Guernsey;
  • din zona verde, în urma creșterii incidenței: Republica Moldova, Honduras, Noua Caledonie, Saint Vincent și Grenadine și Gibraltar;

– în zona verde au intrat: Spania, Danemarca, Luxemburg, Mexic, Panama, Argentina, Maroc și Montserrat.

Noile protocoale anti-COVID-19

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul anti-COVID nu mai exclude carantina.

Măsura carantinei se aplică pentru o perioadă 14 zile. De asemenea, rămâne valabilă prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ, poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Lista completă, actualizată, poate fi accesată aici.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe