Lista țărilor de risc epidemiologic ridicat, actualizată: Ucraina, în zona roșie. România a rămas și ea în zona roșie (DOCUMENT)

Lista țărilor de risc epidemiologic ridicat, actualizată: Ucraina, în zona roșie. România a rămas și ea în zona roșie (DOCUMENT)
Foto simbol: Pixabay

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, joi, Hotărârea nr. 85 pentru actualizarea listei cu țările de risc epidemiologic ridicat. Astfel, Ucraina și Gibraltar au fost încadrate în zona roșie, acolo unde se afla deja și România.

Hotărârea nr. 85 din 14 octombrie 2021 poate fi consultată integral AICI

Lista statelor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat poate fi consultată integral AICI

CNSU a actualizat lista țărilor de risc epidemiologic ridicat

În zona roșie se află următoarele state și teritorii: Serbia, Anguilla, Barbados, Guam, Saint Kitts și Nevis, Noua Caledonie, Lituania, Muntenegru, Letonia, Estonia, România (incidență 8,6 la mia de locuitori), Antigua și Barbuda, Mongolia, Dominica, Bonaire, Saint Eustatius și Saba, Marea Britanie, Insula Man, Suriname, Georgia, Singapore, Saint Vincent și Grenadine, Bermuda, Slovenia, Grenada, Cuba, Belize, Armenia, Turcia, Israel, Croația, Republica Moldova, Malaysia, Statele Unite ale Americii, Saint Lucia, Costa Rica, Bulgaria, Seychelles, Slovacia, Brunei Darussalam, Sint Maarten, Irlanda, Ucraina, Insulele Feroe, Gibraltar, Palestina, Lesotho, Guyana, Brazilia, Nepal, Africa de Sud, India.

În schimb, în zona galbenă sunt: Belarus, Grecia, Austria, Bosnia și Herțegovina, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Insulele Cayman, Curacao, Albania, Jersey, Macedonia de Nord, Belgia, Federația Rusă, Bahamas, Maldive, Guernsey, Thailanda, Iran, Trinidad și Tobago, Luxemburg, Aruba, Cipru, Botswana, Insulele Turks și Caicos, Guatemala, Montserrat, Filipne, Olanda, Insulele Virgine Britanice, Gabon.

În România, unde până joi seară au fost vaccinate anti-COVID-19 cu măcar o doză peste 5,88 milioane de persoane, autoritățile au raportat astăzi aproape 16.400 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2.

Ultima oră
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament
20:36 - Dezastru în sudul Indiei din cauza inundațiilor: Zeci de persoane au murit sau sunt date dispărute, iar viiturile și alunecările de teren au devastat comunitățile din regiune (VIDEO)
20:06 - O scriitoare spaniolă de succes era de fapt… trei bărbați. Aceștia au ieșit din anonimat după ce au câștigat un premiu literar de un milion de euro
19:37 - 41.566 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 22.629 cu prima doză. România ar putea trece luni de 6 milioane de persoane vaccinate cu măcar o doză
19:20 - Ea este concurenta căreia Carla`s Dreams i-a promis 100.000 de euro!
18:31 - Octavian Berceanu: Garda de Mediu, o instituție normală în contextul politic românesc, în care angajaților le era frică să vorbească. Controalele direcționate politic, cea mai mare presiune pe care o aveau (VIDEO)
18:07 - Alfred Simonis (PSD): Este exclus să votăm guvernul Cioloș, la ce nume au apărut
17:44 - Dacian Cioloș: Cred că și pentru PSD putem fi o soluție pentru a depăși lunile următoare / Nu știu care au fost motivele reale pentru care m-a desemnat Klaus Iohannis
17:25 - SURSE: După PSD, nici PNL nu exclude scenariul alegerilor anticipate. Marcel Ciolacu și Florin Cîțu trimit semnale în teritoriu pentru ca organizațiile să se pregătească de campanie (VIDEO)