Locomotiva unui tren de călători a luat foc în mers: Gest eroic făcut de mecanic pentru a permite accesul rapid al pompierilor

Locomotiva unui tren de călători a luat foc în mers: Gest eroic făcut de mecanic pentru a permite accesul rapid al pompierilor
Foto: Facebook / CFR Călători

Locomotiva unui tren personal cu 100 de călători a luat foc pe ruta Oradea – Valea lui Mihai. Îm urma incidentului, mecanicul a fost rănit după ce a decis să continue traseul până într-un punct în care putea fi asigurat accesul rapid al pompierilor. El a suferit arsuri de gradul ll la picioare.

O locomotivă a luat foc pe ruta Oradea – Valea lui Mihai

Incendiul a izbucnit la compartimentul motor, cauza probabilă fiind un conductor electric defect.

”În după-masa zilei de marţi, 19 iulie, pompierii militari bihoreni au intervenit în localitatea Tămăşeu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locomotiva unui tren de călători care circula pe ruta Oradea – Valea lui Mihai.

Locomotiva avea ataşate 2 vagoane în care se aflau aproximativ 100 de călători. Pasagerii s-au autoevacuat, astfel că, din rândul acestora, nicio persoană nu a fost rănită. Pompierii militari au acţionat pentru stingerea incendiului, acordarea primului ajutor mecanicului de locomotivă şi desprinderea locomotivei de restul garniturii”, anunţă ISU Bihor.

Deşi a sesizat focul, mecanicul locomotivei, un bărbat de 33 de ani, a continuat traseul pentru a opri într-un loc sigur, care să permită accesul rapid al pompierilor:

”Din păcate, în urma gestului eroic, acesta a suferit arsuri de gradul II la membrele inferioare, fiind transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale. Pompierii militari bihoreni apreciază eroismul acestuia şi îî mulţumesc pentru spiritul civic de care a dat dovadă”, precizează ISU.

În urma producerii evenimentului, au ars locomotiva în proporţie de 70%, 1500 litri motorină şi un stâlp de curent electric din lemn aflat în apropierea locomotivei.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe