Ludovic Orban: Suntem într-un moment de cumpănă / Cele mai multe persoane s-au infectat cu coronavirus la evenimentele private. De asta CNSU propune interzicerea organizării lor (VIDEO)

Ludovic Orban: Suntem într-un moment de cumpănă / Cele mai multe persoane s-au infectat cu coronavirus la evenimentele private. De asta CNSU propune interzicerea organizării lor (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, în ședința de Guvern de miercuri, faptul că membrii Comitetului Național pentru Situații de Urgență au propus interzicerea evenimentelor private, de tipul nunțior și botezurilor, pentru următoarele 30 de zile, deoarece acestea s-au dovedit a fi principalul mijloc de transmitere a coronavirusului. Orban a insistat că, în majoritatea cazurilor, participanții la aceste festivități nu au respectat măsurile anti-COVID-19. Evenimentele private urmează să fie interzise, prin modificare Hotărării de Guvern privind starea de alertă și a celor trei anexe ale sale.

Ludovic Orban explică de ce nu va mai fi permisă organizarea de nunți și botezuri în perioada următoare

„V-aș mai spune că suntem într-un moment de cumpănă, de inflexțiune. Putem opri creșterea numărului de cazuri, dar, ca să reușim, va trebui ca toate instituțiile implicate în prevenirea, în asigurarea respectării măsurilor de protecție, în informarea constanță și corectă a cetățenilor despre evoluația pandemiei să fie mobilizate la maxim. Și mai ales să direcționăm toate resursele umane și acțiunile pe care le întreprindem, inclusiv controlale, către zonele unde rata de răspândire e mai mare și unde e risc mai mare de răspândire.

Cele mai multe persoane s-au infectat de la evenimentele private. De asta CNSU propune Guvernului pe o perioadă de 30 de zile, prelungirea stării de alertă, să nu se permită organizarea de evenimente private.

Din controalele efectuate și raportările MAI a rezultat clar că noi am permis organizarea de evenimente cu 50 de persoane maxim în spațiu închis și 100 în spațiu deschis, dar nu s-au respectat aceste reguli. Cele mai multe controale au arătat că au fost încălcate flagrant.

Ca să nu mai spun de încălcarea normelor de protecție a sănătății… Asta s-a văzut”, a explicat premierul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Interzicerea evenimentelor private, nouă măsură în lupta cu epidemia de coronavirus

Autoritățile au decis ca evenimentele private de tipul nunților, botezurilor și meselor festive să fie intezise o vreme, pentru că au constatat că regulile anti-coronavirus nu sunt respectate în cadrul acestora.

„Este foatre greu să se respecte regulile. Nu se poartă masca, pentru că asta e natura evenimentului, oamenii mai dansează. Soluția cea mai bună de protecție și necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt sursă de transmitere”, a declarat, marți seară, secretarul de stat Raed Arafat.

Acesta a precizat că se va renunța la măsură când situația privind epidemia se va îmbunătăți.

Guvernul urmează să decidă în şedinţa de miercuri prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, din cauza numărului crescut de cazuri de COVID-19.

Miercuri, România a ajuns la 164.477 de infectări cu cronavirus și 5.601 decese. Această zi a marcatdouă recordurinegative: cele mai multe noi infectări (4.016) și cei mai mulți pacienți la Terapie Intensivă (686). În 19 județea fost depășitindicele de 1,5 infectări la mia de locuitori.

Ultima oră
15:41 - Florin Cîțu, neintimidat de susținătorii lui Orban: De luni vom fi cu toţii o echipă. Vor fi de partea mea (VIDEO)
15:26 - 493 de unități administrative din România, în scenariul roșu. Lista localităților în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti