MAE, contacte suplimentare pentru românii blocați în străinătate din cauza crizei Blue Air

MAE, contacte suplimentare pentru românii blocați în străinătate din cauza crizei Blue Air
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, miercuri, că pune o linie telefonică suplimentară la dispoziția cetățenilor români aflați în străinătate care au fost afectați de anularea recentă a zborurilor companiei Blue Air, respectiv 004.021.4311869.

Potrivit MAE, la această linie, românii își pot notifica situația, pentru a solicita sprijin în vederea repatrierii.

Instituția a amintit și de contactele anunțate marți, 6 septembrie, și a precizat că acestea rămân disponibile: numărul 004.0751084537 și adresa de email [email protected], care de asemenea este recomandat a fi folosită, alternativ utilizării numerelor de telefon menționate.

Totodată, spune MAE, cetățenii români aflați în această situație pot contacta direct cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular, inclusiv apelând numărul de telefon pentru urgențe consulare (click pe link pentru datele de contact https://econsulat.ro/Home/DateDeContact).

„În cazul grupurilor de turiști, este recomandat ca o singură persoană să contacteze personalul consular, informațiile obținute de aceasta urmând a fi diseminate și celorlalți cetățeni români din grup”, a mai menționat MAE.

Blue Air a anunțat marți suspendarea zborurilor, o situație care a determinat convocarea unei celule de criză la nivelul Guvernului. Administrația Fondului pentru Mediu a spus miercuri că a suspendat poprirea conturilor – poprire care fusese invocată de companie în justificarea anuțului – și că a stabilit un grafic pe 12 luni pentru achitarea creanței.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)