Mai multe școli private spuneau că vor fi deschise și marți pentru că noile măsuri nu au fost publicate în Monitorul Oficial / UPDATE: Hotărârea a fost publicată

Mai multe școli private spuneau că vor fi deschise și marți pentru că noile măsuri nu au fost publicate în Monitorul Oficial / UPDATE: Hotărârea a fost publicată
Sursa foto: Pixabay

UPDATE, 25 octombrie, ora 21.55: Hotărârea de Guvern privind închiderea școlilor și grădinițelor private a fost publicată în Monitorul Oficial, luni seară, la peste nouă ore de la adoptare.

Știrea inițială: Mai multe școli și grădinițe private au anunțat că sunt deschise cu prezență fizică și marți, 26 octombrie, conform situațiilor semnalate de părinți către Edupedu.ro, pentru că noile măsuri adoptate de Guvern nu au fost publicate încă în Monitorul Oficial, deși de la ședința guvernamentală trecuseră deja mai bine de șase ore.

Mai multe școli private spun că vor fi deschise și marți: „Vom funcționa program normal cu prezență fizică”

„Având în vedere că până la această ora nu am primit ordinul de ministru, mâine vom fi deschiși și vom funcționa program normal cu prezență fizică. Zi frumoasă!”, se arată într-unul dintre mesajele pe care le-au primit părinții de la școlile și grădinițele private.

Conform noilor restricții, școlile și grădinițele private își suspendă și ele activitatea cu prezență fizică.

„Activitatea cu prezență fizică se suspendă pentru preșcolari și elevi în unitățile particulare de învățământ. Prezența fizică este interzisă, nimeni nu îi oprește să facă online, dar nu cu prezență fizică”, explica Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, într-o conferință de presă desfășurată luni la Palatul Victoria.