Mâncare expirată și mizerie; batjocură la adresa turiștilor de la Corbu până în Vama Veche, descoperită de autorități

Mâncare expirată și mizerie; batjocură la adresa turiștilor de la Corbu până în Vama Veche, descoperită de autorități
Mâncare expirată și mizerie; sursă foto: captură YT

Amenzi în valoare de aproape 900.000 de lei, o ordonanţă de interzicere a activităţii şi alte două de suspendare, reprezintă bilanţul celei mai recente acţiuni de control a inspectorilor „Comandamentului Sezon Estival 2022”, desfăşurată în perioada 27 iunie – 10 iulie, conform Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

81,604 de kg de carne și preparate culinare stricate de la Corbu până în Vama Veche

Pe durata controalelor au fost verificate 446 de unităţi de vânzare cu amănuntul şi alimentaţie publică, fiind aplicate 96 de sancţiuni în valoare de 896.000 de lei. De asemenea, au fost emise o ordonanţă de interzicere a activităţii şi două ordonanţe de suspendare temporară a activităţii.

A fost confiscată şi trimisă către neutralizare o cantitate de 81,604 kg de produse alimentare (peşte, carne, produse din carne, preparate culinare), care nu corespundeau din punct de vedere al calităţii şi siguranţei alimentare.

Amenzi în valoare de aproape 900.000 de lei de la Corbu până în Vama Veche, sursă foto: captură YT

Echipele de inspectori din cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2022” activează în nouă locuri care acoperă întreg litoralul Mării Negre, de la localitatea Corbu la Vama Veche.

Pentru sesizări, Autoritatea, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţie numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 0786.577.007, unde se pot obţine şi informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call-Center al ANSVSA – 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Urmăriți B1TV.ro și pe