Mâncarea tradițională românească i-a dat pe spate pe turiștii francezi veniți în Bucovina. „E cu adevărat diferită faţă de la noi”

Mâncarea tradițională românească i-a dat pe spate pe turiștii francezi veniți în Bucovina. „E cu adevărat diferită faţă de la noi”
Sursa foto simbol: Pixabay

În minivacanța de 15 august, când bugetarii vor avea câteva zile libere, este o perioadă ideală pentru o vacanță. Mulți turiști au ales să meargă în Bucovina, iar la multe pensiuni și hoteluri, gradul de ocupare este deja de 95%.

Un grup de turiști francezi au ajuns în Bucovina

La recomandarea unui prieten român care s-a stabilit în Hexagon în urmă cu 20 de ani, un grup de turiști francezi a ajuns în inima Bucovinei. În vacanța lor, ciorba, cârnăciorii afumați și ciolanul afumat i-a surprins în mod plăcut, potrivit observatornews.ro. 

„E cu adevărat diferită faţă de la noi! Brânza e magnifică!”, a spus un francez.

„Aceste produse din Bucovina sunt tradiţionale, specific gustului bucovinean, se întreabă cel mai mult preparatele făcute la noi în casă.. peştele din păstrăvăria proprie, ciorbele, de ce nu şi deserturile”, a spus Nuța Mușină, bucatar-șef.

Mii de turiști vor petrece minivacanța

Din 15 august, mii de turişti vor sărbători pe plaiuri mioritice. Pentru o experienţă cât mai autentică, unii aleg să doarmă în case vechi de mai bine de un secol.

Sârbătoarea de Sfânta Maria este important atât pentru ortodocși, cât și pentru catolici. Mii de oameni vor lua parte la pelerinajul de la Sanctuarul Cacica. Cei care vin pentru pelerinaj de Sfânta Maria la Cacica au la dispoziţie, pe lângă pensiunile din zonă, şi locuri de campare. Aceştia pot să-şi instaleze în mod gratuit cortul chiar în apropiere de biserică.

Sfânta Maria este sărbătorită pe 15 august. Şi a doua zi a fost declarată zi liberă de stat, aşa că românii pot lega patru zile de minivacanţă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`