MApN: Peste 21.100 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în cadrul maratonului desfășurat în spitalele militare  

MApN: Peste 21.100 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în cadrul maratonului desfășurat în spitalele militare  
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Moritz Thibaud/ABACA

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunță, miercuri, că peste 21.100 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în cadrul maratonului care a fost organizat în perioada 4-11 mai, în spitalele militare din Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara. Este vorba despre persoane cărora le-a fost administrat vaccinul anti-COVID-19 fără a avea o programare prealabilă. În paralel, în centrele organizate în spitalele militare a continuat vaccinarea persoanelor programate în platforma online.

Maratonul vaccinării din spitalele militare s-a încheiat

Astfel, din cele peste 21.100 de persoane vaccinate în cadrul maratonului, ”la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr.Carol Davila”, din București, s-au vaccinat 3.863 de persoane (dintre care 1.071 pe timp de noapte), la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov – 3.519 persoane (554 pe timp de noapte), laSpitalulClinicMilitarde Urgență „Dr. Constantin Papilian” dinClujNapoca s-au vaccinat 3.402 persoane (dintre care 821 pe timp de noapte), la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanța – 2.687 persoane (530 noaptea), laSpitalul Clinic de Urgență Militar „Dr. Ştefan Odobleja” Craiova s-au imunizat 3.266 de persoane (dintre care 619 noaptea), la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. I. Czihac” din Iași s-au vaccinat 1.560 de persoane (600 noaptea), iar laSpitalulClinicMilitarde Urgență „Dr. Victor Popescu”Timișoara – 2.885 persoane (569 pe timp de noapte)”, se arată în comunicatul transmis de MApN.

Totodată, reprezentanții Ministerului amintesc că, începând din data de 8 mai vaccinarea anti-COVID-19 se poate face fără programare online în toate cele 11 spitale militare din țară. Este vorba despre spitalele din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara.

”Astfel, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze se vor prezenta în respectivele centre până la ora 14.00, iar cele cu vârsta de până în 60 de ani, după ora 14.00 și până la terminarea programului normal de lucru.

Imunizarea efectivă și timpul de așteptare al persoanelor care nu sunt programate pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate prin platformă la vaccinare în acel centru, care vor avea prioritate”, se mai menționează în comunicatul citat.

Aproximativ 1.000 de angajați ai MApN, implicați în vaccinara populației civile din centrele proprii

Aproximativ 1.000 de angajați ai MApN, printre care peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori, sunt implicați în activitatea de vaccinare a populației generale care se desfășoară în centrele proprii, organizate în cadrul spitalelor militare și în unități militare din Capitală și din țară.

”Suplimentar, MApN a operaționalizat 20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcției medicale a MApN, care acționează în sprijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile, la propunerea și solicitarea Direcțiilor de sănătate publică județene, conform instrucțiunilor Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19”, mai transmite sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe