Marcel Boloș, despre distribuirea cardurilor sociale: „Pragul pe care îl vom atinge la acest final de săptămână va fi de 500.000”

Marcel Boloș, despre distribuirea cardurilor sociale: Pragul pe care îl vom atinge la acest final de săptămână va fi de 500.000
Captură Video - Guvernul României / Facebook

Pragul de 500.000 de 𝐜𝐚𝐫𝐝𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 distribuite românilor 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐞 𝐢̂𝐧𝐜𝐚𝐫𝐜𝐚̆ 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝟐𝟓𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐦𝐞𝐬𝐞 𝐜𝐚𝐥𝐝𝐞 va fi atins la finalul acestei săptămâni, dă asigurări ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

“De când a început procesul de distribuire, poștașii au reușit să ducă la beneficiari peste 350.000 de carduri, iar pragul pe care îl vom atinge la acest final de săptămână va fi de 500.000. De asemenea, până la finalul săptămânii viitoare vor ajunge către persoanele vulnerabile alte aproximativ 400.000.

Aici vreau să punctez că alimentarea cardurilor cu primii 250 de lei se face într-un interval de aproximativ 7-10 zile de la momentul în care este primit. După ce se va finaliza distribuirea primei tranșe din cele patru, încărcarea celorlalte tranșe de câte 250 de lei se va face în 3-5 zile.

#RomâniiTrebuieSăȘtieMinisterul Investitiilor si Proiectelor Europene organizează săptămânal ședințe cu cei trei emitenți de carduri și reprezentanții Compania Naţională Poşta Română, unde trecem în revistă toate problemele ce pot provoca întârzieri în distribuția și încărcarea financiară a cardurilor”, a scris ministrul pe Facebook.

Acesta spune că din punct de vedere logistic, eforturile sunt uriașe. Apar și probleme în proces, de la întârzieri la livrarea cipurilor care se pun pe carduri și până la defectarea mașinilor care le livrează.

“Mobilizarea este însă exemplară, de aceea aduc încă o dată mulțumiri părților implicate în implementarea acestei măsuri a programului #SprijinPentruRomânia, în mod special echipei Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Sunt conștient că întrebarea principală este „mie când îmi ajunge cardul?”, vă asigur că facem toate eforturile pentru a urgenta distribuirea. În implementarea acestei măsuri, buna informare și transparența sunt esențiale, aspect pentru care am nevoie și de ajutorul dumneavoastră:

La nivelul Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene facem constant informări, pe toate canalele de comunicare, cu privire la stadiul distribuirii cardurilor, încercând, de asemenea să răspundem tuturor neclarităților. De aceste informări se ocupă și autoritățile locale, emitenții de cardul și reprezentanții Poștei.

Pentru ca informația să ajungă la cât mai mulți dintre beneficiari (de la modul cum se utilizează cardurile și până la categoriile de beneficiari eligibili), am nevoie și de ajutorul dumneavoastră, de aceea vin cu rugămintea să distribuiți mai departe acest mesaj și să îi îndrumați pe cei în nevoie, pentru care vă mulțumesc!”, a mai scris Marcel Boloș.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest