Marius Bostan, după ce a fost remaniat din Guvernul Cioloș, despre realizările mandatului său: Am inițiat proiectul de lege al infrastructurii de comunicații electronice. Este o chestiune asumată la început și realizată (VIDEO)

Marius Bostan, după ce a fost remaniat din Guvernul Cioloș, despre realizările mandatului său: Am inițiat proiectul de lege al infrastructurii de comunicații electronice. Este o chestiune asumată la început și realizată (VIDEO)
Foto: B1 TV

Marius Bostan, al cărui nume apare pe lista miniștilor remaniați din Guvernul CIoloș, a susținut marți o conferință de presă în care a prezentat principalele realizări din mandatul său.

Printre realizările menționate de ministruș demis al Comunicațiilor se numără proiectul de lege al infrastructurii de comunicații electronice și gestionarea sistemului electronic de achiziții publice.

”Am inițiat proiectul de lege al infrastructurii de comunicații electronice, care a fost aprobat de Parlament. Proiectul creează cadrul reducerii costurilor pentru instalarea de rețele de comunicații, având rezultat direct în creșterea vitezei de internet în următorii ani. Este o chestiune asumată la început și realizată.

Proiectul de lege al securității cibernetice l-am asumat la începutul mandatului, urmează să fie aprobat de Guvern și CSAT și trimis la Parlament. Una din problemele majore ale țării sunt zonele neacoperite, defavorizate.

Proiectul RO-NET e unul major, aprobat de UE. Am reușit deblocarea proiectului, am reușit să aducem internet de bandă largă în 200 de comunități rurale din România, până la finalul anului vor fi finalizate peste 700 de locații”, a declarat Marius Bostan.

Marius Bostan, după ce a fost remaniat din Guvernul Cioloș, despre realizările mandatului său

#DIRECT_ONE_ue5r6b#

”Plățile cu cardul au un efect foarte mare asupra contribuabilului. Am crescut numărul de înrolări pe platforma ghișeul.ro. Am publicat deja rezultatele pe această platformă. Am reușit să creștem numărul de instituții înrolate pe acestă platformă. (…) Aceste lucruri s-au întâmnplat fără a cheltui bani de la bugetul public. Am spus că voi încerca să vin cu soluții inteligente care să nu coste bugetul și contribuabilii. Este pentru prima dată când ministerul, în istoria lui nu a mai achizițonat studii.

Am gestionat situația la sistemul electronic de achiziții publice. În momentul apariției normelor, sistemul într-o oră a funcționat. Acest lucru s-a făcut fără cheltuieli suplimentare.

În relația cu mediul de afaceri am avut zeci de întâlniri și am reușit să deblochez situații și să deschid noi oportunități.

Am creat un tip de manifestare tehnică Industry day în care companiile să își promoveze produsele și serviciile.

Suntem în faza finală a elaborării ordinului comun pentru taxa zero pentru creatorii de programe de soft”, a mai declarat ministrul.