Mărturia cutremurătoare a pompierilor în cazul tânărului care s-a aruncat de pe căminul studențesc: N-a dorit să fie ajutat

Mărturia cutremurătoare a pompierilor în cazul tânărului care s-a aruncat de pe căminul studențesc: N-a dorit să fie ajutat
foto: captura video

Oamenii care au încercat să-i salveze viața tănărului care s-a aruncat vineri de pe acoperișul unui cămin de studenți din Capitală au povestit că băiatul nu a vrut să fie salvat.

Pompierii au ajunsla intervenţie fără saltea, pentru că nu au un asemenea echipament, dar ei spuc că, în acest caz, nicisalteaua nu ar fi făcut diferenţa.
În schimb, ei au avut la îndemână autoscara. Nu au putut încă să o folosească, deoarece tanărul a început să se agite când și-a dat seama că ar putea fi dat jos de pe acoperiș.

„La nivelul ISU-BIF nu există saltea. Persoana şi-a manifestat încă de la început intenţia de a se arunca, era un pericol foarte mare din punct de vedere al gestului”, a declarat unul dintre pompierii care au participat la intervenția sfârșită tragic, pentru adevărul.ro.

El a maispusşi că amplasarea saltelei la faţa locului ar fi fost îngreunată de prezenţa copacilor şi a gardului ce împrejmuieşte blocul.

Cât despre scară, reprezentantul ISU a menţionat că băiatul a devenit agresiv când a văzut desfăşurarea forţelor de ordine.

„În momentul în care a venit scara, n-am reuşit să o calăm în primele momente. A repetat că se aruncă, dacă noi încercăm să facem vreo manevră de forţă”. Conform unor surse, tânărul s-a mişcat de mai multe ori pe acoperiş și i-a ignorat pe negociatori. După aproximativ două ore,tânărul s-a aruncat în gol. Medicii aflați la fața locului au încercat să-l resusciteze, însă trupul grav rănit nu a mai rezistat.

Reamintim cătânărul de 22 de ani era cazat într-uncămin de studenți din cartierul Vitan, București. Vineri dimineață, acesta s-a urcat pe acoperisul clădirii, cu gânduri negre. Se pare că problemele familiale, combinate cu consumulde substanțeinterzise i-au adus moartea.