Maternitatea din Fălticeni rămâne închisă la două săptămâni după inaugurarea cu fast făcută de ministrul Sănătății: Bacterii extrem de periculoase pentru nou-născuți, descoperite în unitatea medicală (VIDEO)

Maternitatea din Fălticeni rămâne închisă la două săptămâni după inaugurarea cu fast făcută de ministrul Sănătății: Bacterii extrem de periculoase pentru nou-născuți, descoperite în unitatea medicală (VIDEO)
Foto: observator.tv

Maternitatea din Fălticeni rămâne închisă, după ce în unitatea spitalicească au fost descoperite bacterii coliforme, informează Adevărul. Inspectorii de la Direcția de Sănăttae Publică (DSP) au început să facă verificări după ce în pregătirea pentru inaugurarea noii maternităţi incubatoarele au fost transportate din clădirea veche în cea nouă cu un tractor de la salubritate.

Potrivit sursei citate, rezultatele de laborator ale probelor de apă şi de pe suprafeţe au scos la iveală prezența bacteriilor coliforme, care sunt principala a infecțiilor cu E-coli și Clostridium, amble fatale pentru nou-născuți.

„Din buletinul de analize reiese că două probe sunt necorespunzătoare, indicându-se prezenţa bacteriilor coliforme. Conducerea DSP a recomandat reluarea lucrărilor de dezinfecţie, folosindu-se un alt produs biocid, după care se vor recolta alte probe. Am întocmit un raport privind această situaţie pe care l-am trimis către Prefectura Suceava”, a declarat Bianca Bighiu, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

Informația privind bacteriile descoperite la maternitatea din Fălticeni apar în contextul în care, în urmă cu două săptămâni, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a inaugurat cu mare fast noua unitate spitalicească. Totuși, aceasta nu este încă funcțională pentru că nu a primit toate avizele de la Direcţia de Sănătate Publică Suceava.

În urmă cu două săptămâni,au apărut în spațiul public mai multe imagini cu incubatoarele pentru nou-născuţi prematur care erau transportate la noua maternitate cu o mașină de la Serviciul de Salubritate.

Mai multe incubatoare pentru bebeluși, aduse cu o remorcă care transportă gunoi

#DIRECT_ONE_shua64#