IMAGINI ȘOCANTE! Medic de gardă la spitalul din Roman, BĂTUT ȘI TÂRÂT PE JOS de un pacient nervos (VIDEO)

IMAGINI ȘOCANTE! Medic de gardă la spitalul din Roman, BĂTUT ȘI TÂRÂT PE JOS de un pacient nervos (VIDEO)

Imagini incredibile surprinse pe holul Spitalului Municipal Roman, din Neamț! Un medic care era în gardă a fost atacat și lovit de un pacient, supărat că nu a fost consultat. Incidentul șocant a fost surprins de camerele de supraveghere montate în spital!

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Scenele șocante au avut loc, chiar la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Roman. Medicul Dragoş Barcă se afla în gardă, în momentul în care a fost atacat de un pacient care așteptase un sfert de oră, pentru că situaţia sa nu a fost considerată o urgență medicală.

Incidentul a fost filmat de camerele de supraveghere amplasate pe holul spitalului. În imagini se poate observa cum medicul este trântit la pământ, pe holul spitalului. În cădere, acesta s-a lovit cu capul un scaun pe care stătea un alt pacient.

În urma acestei întâmplări, medicul și-a scos certificat medico-legal şi a depus o plângere la Poliţie. Dacă va fi găsit vinovat, agresorul riscă o pedeapsă cu închisoarea.

Medicul a spus că nu a mai pățit niciodată aşa ceva.

„Nu mi s-a întâmplat niciodată un asfel de lucru în cei 8 ani de când sunt medic la Centrul de Primiri Urgenţe. Nu mă mai simt în siguranţă. Cred că trebuie ca spitalul să dubleze paza, sau chiar să o tripleze. Nu este admis să vii în gardă cu toată bunăvoinţa şi să consulţi pacienţi, ca la un moment dat să fii luat de gât în triaj şi să fii doborât la podea. Personal, am anunţat managerul unităţii şi medicul coordonator al CPU că îmi voi scurta numărul de ore de gardă la Urgenţe. Mă gândesc foarte serios să mă înscriu la alt rezidenţiat, în altă specialitate, pentru că urgenţele au devenit foarte, foarte periculoase, ” a povestit doctorul Dragoş Barcă, potrivit monitorulneamt.ro

De asemenea, medicul a precizat că nu i-a vorbit urât pacientului și că acesta nu a așteptat foarte mult până i-a venit rândul.

„Agresorul acuza dureri precordiale de tip anginos, iar paturile din triaj erau ocupate. I-am explicat că va fi consultat cât de repede posibil, după ce se va elibera primul pat. Între timp, asistenta mi-a solicitat să consult o altă pacientă, venită în şoc anafilactic, care era în stare mai gravă decât respectivul. Nu am apucat să mă întorc spre pacientă pentru a o consulta, când am fost lovit în trahee, pus la pământ, lovit la cot şi la şold. Mi-am pierdut cunoştinţa timp de un minut sau două. Am simţit în gestul său foarte multă premeditare şi o ură inexplicabilă”, a mai spus Dragoş Barcă.

Pe lângă certificatul medico-legal scos, medicul a înregistrat și o plângere penală la Poliția Municipiului Roman, care va ajunge la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman.