Medicul lui Sorin Oprescu, la Arestul central pentru a-l consulta pe edilul suspendat: E schimbat, mai slab, mai puțin tonic (VIDEO)

Medicul lui Sorin Oprescu, la Arestul central pentru a-l consulta pe edilul suspendat: E schimbat, mai slab, mai puțin tonic (VIDEO)
Foto: B1 TV

UPDATE 21.00 La ieșirea din Arestul Central, unde l-a consultat pe Sorin Oprescu, medicul cardiolog Leonida Gherasim a evitat să precizeze dacă edilul suspendat al Capitalei ar trebui internat într-un spital civil, însă a precizat că acesta este vizibil schimbat, mai slab și mai puțin tonic.

”Recomandările le-am făcut în scris și nu se pot spune. Starea de sănătate se poate complica la orice persoană care are diabet sau factori de risc. Întâi am studiat ce acte sunt la dosarul medical, o discuție cu medicul care îl supraveghea, o discuție cu profesorul Oprescu, un examen complet cardiovascular”, a declarat medicul.

„E schimbat, mai slab, mai puțin tonic. Un bolnav cu angină poate să moară subit sau să trăiască 20 de ani”, a mai spus medicul cardiolog.

Medicul cardiolog, despre starea de sănătate a lui Sorin Oprescu

Medicul lui Sorin Oprescu, Leonida Gherasim, a ajuns vineri seară la Arestul Central al Poliției Capitalei pentru a-l consulta pe edilul suspendat al Bucureștiului.

Acesta a venit pregătit doar cu un stetoscop și un aparat de măsurat tensiunea, precizând că acestea nu sunt suficiente pentru consultație.

”Am stetoscopul și aparatul de tesiune. Nu este suficient. Am venit să văd care este starea de sănătate, pe baza dosarului medical, a actelor medicale și a examenului clinic”, a declarat medicul lui Oprescu.

Întrebat dacă în urma consultului poate face recomandarea ca edilul suspendat să fie internat într-un spital civil, medicul a evitat să dea un răspuns clar precizând doar că ”orice consult medical se termină cu o recomandare, așa va fi și în această seară”.

Avocatul Poporului a prezentat vineri concluziile anchetei din Arestul Poliţiei Capitalei. Echipa a analizat condiţiile în care este ţinut după gratii primarul suspendat al Capitalei.

Una dintre concluziile anchetei a fost aceea că Sorin Oprescu, care este un pacient cu o bogată încărcătură patologică, ”trebuie urmărit și deferit unei secții de cardiologie, cu toate cele aferente”. (Detalii AICI

Sorin Oprescu, vizitat de medic în arest

Ultima oră
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus
16:23 - Salvamont România aniversează 52 de ani de activitate cu o nouă versiune a aplicației sale de mobil. Sabin Cornoiu: Este mai intuitivă și mai ușor de folosit
15:50 - Focar în SUA: 75% dintre persoanele cu COVID, vaccinate. Dr. Beatrice Mahler: „Aș susține varianta unei variante noi de vaccin” (VIDEO)
15:10 - 40 de români au rămas pe aeroportul din Barcelona. Țeapa care i-a lăsat „cu ochii în soare”