Medicul Şerban Bubenek: Numărul mare de pacienți COVID a scăzut eficiența personalului medical cu 40%. Mortalitatea în ATI este de 59%

Medicul Şerban Bubenek: Numărul mare de pacienți COVID a scăzut eficiența personalului medical cu 40%. Mortalitatea în ATI este de 59%

Medicul Şerban Bubenek a explicat sâmbătă că, în acest moment, personalul medical este suprasolicitat și ineficient pentru că fiecare îngrijește de patru ori mai mulţi pacienţi COVID decât normal. Din acestă cauză, mortalitatea în secţiile ATI  este de 58-59 la sută.

„La 1.800 de pacienţi, câţi avem acum în Terapiile Intensive din România e foarte clar că un doctor îngrijeşte de patru ori mai mulţi pacienţi decât ar trebui să îngrijească în mod normal, iar răspunsul asistentelor la acest număr mare de pacienţi este că eficienţa lor scade cu 40 la sută pentru că sunt supraîncărcate şi alienate în sarcini la foarte mulţi bolnavi, lucru care se vede şi la mortalitate”, a precizat Şerban Bubenek într-o conferinţă de presă care a avut loc în cadrul Maratonului Vaccinării din Capitală, citează stirileprotv.ro. 

Managerul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare din Bucureşti a subliat faptul că situația devine“aproape incontrolabilă” şi românii trebuie să înțeleagă importanța vaccinării.

„Situaţia devine aproape necontrolabilă. Bătălia nu se câştigă nici în ATI, nici în UPU, nici în spital, bătălia se câştigă dacă ne distanţăm social şi ne vaccinăm contra virusului”, a subliniat Bubenek.