MedLife restrânge consultațiile pacienților suspecți de gripă în timp ce coronavirusul se răspândește alarmant în România. Medic: Prima mostră de ”omenie privată”. Pe criterii de profitabilitate

MedLife restrânge consultațiile pacienților suspecți de gripă în timp ce coronavirusul se răspândește alarmant în România. Medic: Prima mostră de ”omenie privată”. Pe criterii de profitabilitate

MedLife anunță că a luat decizia de a restrânge consultațiile pentru pacienții cu probleme respiratorii acute. Motivul invocat de reprezentanții celui mai mare operator privat de sănătate este acela de a îi păstra în siguranță pe pacineții care se prezintă la clinică având alte probeleme de sănătate, informează Ziarul Financiar.

Decizia MedLife vine chiar în contextul înmulțirii în ritm alert a cazurilor de contaminare cu noul coronavirus în România. La ora transmiterii acestei știri, bilanțul contaminărilor a ajuns la 64 de cazuri.

„În contextul numărului crescut de solicitări venit din partea pacienţilor cu patologie respiratorie, am decis să restrângem pentru o perioadă limitată programul de consultaţii în cazul pacienţilor adulţi cu patologie respiratorie acută pentru a putea asigura un flux optim şi a păstra în siguranţă pacienţii care se adresează pentru alte patologii. În cazul copiilor până în 18 ani programul nu a suferit modificări”, au declarat reprezentanţii MedLife pentru sursa citată.

Totodată reprezentanții lanțului de clinici precizează că „toate unităţile MedLife funcţionează în regim normal, implementând metodologia de supraveghere a noului coronavirus, în funcţie de deciziile Institutului Naţional de Sănătate Publică”.

În urma acestui anunț, comentariile negative nu au îhvntârziat să apară.

O reacție dură a venit din partea medicului Dan Grigorescu, șeful secției de Chirurgie plastic și reconstructivă de la Spitalul Județean de Urgență Brașov.

Într-o postare pe Facebook, acesta acuză operatorul privat de sănătate că a adoptat această măsură strict din ”rațiuni de profitabilitate”.

”Medlife. Prima mostră de «omenie privată», de tipul «ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război»! Și vor mai urma! Sau, altfel spus, «ne rezervăm dreptul de a ne alege clienții». Pe criterii de profitabilitate!#patriotismfărălimitădesumă

A propos, vă amintiți sloganul lor? «Medlife. Am inceput cu un jurământ. Continuăm cu un angajament. Să facem România bine!»
Chiar, mă’? Aduceți-mi repede tăvița renală!”
, a scris Dan Grigorescu pe Facebook.

MedLife restrânge consultațiile pacienților suspecți de gripă în timp ce coronavirusul de răspândește alarmat în România

Și alti internauți au comentat în termeni duri decizia luată de MedLife în plină pandemie de COVID-19.

”Incredibil. As retrage licenta de functionare unui asemenea spital.”

”După un astfel de anunț nimeni , absolut nimeni nu ar trebui să mai meargă la ei … Sunt suficiente clinici private în București ! Numai asa vor înțelege ce comportament meschin au ..”

”Păi sa primească numai pacienți sănătoși!”

”Acum in situatia asta ar trebui sa ofere servicii gratuite pentru semenii nostrii care au nevoie,nu doar financiar trebuie pusa problema acum…nesupunere ridicare licenta de functionare…”

”MedLife nu are nimic a face cu medicina! Este o simplă afacere, declarată ca și clinică privata , unde merg oamenii doar pentru a scăpa de bani”, sunt câteva dintre comentarii.

Amintim în acest context, controversele din ultimele săptămâni legate de Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvern în luna februarie, care prevede liberalizarea programelor naţionale de sănătate și care a fost aspru cititcată atât de medici, cât și de alți specialiști.

Ordonanța liberalizează accesul furnizorilor privați de servicii medicale la programele naționale de sănătate coordonate de CNAS. Astfel, se elimină posibilitatea taxării suplimentare a pacienţilor, în sistemul privat.

Tags:
Ultima oră