Mesajul de amenințare cu bombă la mall-ul din București a stat 10 ore pe mailul Poliției și nu l-a citit nimeni / Explicațiile oficiale

Mesajul de amenințare cu bombă la mall-ul din București a stat 10 ore pe mailul Poliției și nu l-a citit nimeni / Explicațiile oficiale
Foto: romaniatv.net

Mesajul de amenințare cu bombă la mall-ul Park Lake din București a stat necitit pe mailul Poliției Române vreme de 10 ore.

Mesaj de alertă cu bombă, necitit 10 ore. Ce spune Poliția Română

Mesajul a fost trimis pe mail marți noapte, la ora 00.00, și a fost citit abia miercuri, în jurul orei 10.00.

Autorul a scris că în 14 ore va detona o bombă în centrul comercial din Sectorul 3.

Comisarul-șef Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR, a explicat faptul că mesajul a fost trimis la secțiunea petiții, unde programul e doar până la ora 19.00.

„S-a trimis mail la 12 noaptea, la sectiunea petiții. Programul este de luni până duminică, de la 8 la 19.00. E normal că nu avem 50.000 de polițiști să verifice adresa de petiții”, a declarat purtătorul de cuvânt Georgian Drăgan, pentru HotNews.

Când angajatul cu această responsabilitate a ajuns la serviciu, „a luat la citit cele peste cele 100 de mesaje”. Abia în jurul orei 10.00 a ajuns și la cel cu amenințarea cu bombă.

Alertă falsă cu bombă la mall-ul Park Lake din București

Polițiștii au încercat apoi vreme de trei ore să indentifice autorul deoarece „nu se putea evacua mall-ul fără minimum de date”. În zadar.

În jurul orei 13.00 s-a luat, totuși, decizia de a fi evacuat mall-ul, căci timpul expira la 14.00.

Nimeni nu a mai putut sta în centrul comercial vreme de alte trei orei. Alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă.

„În continuare se fac verific pentru identificarea autorului amenințării”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu