Meteorologii avertizează că un val de CĂLDURĂ va lovi România! Se anunţă 32 de grade și INSTABILITATE atmosferică accentuată

Meteorologii avertizează că un val de CĂLDURĂ va lovi România! Se anunţă 32 de grade și INSTABILITATE atmosferică accentuată
Foto: India Today

Pentru următoarea perioadă, meteorologii au anunțat o vreme deosebit de caldă, chiar la limita caniculei, însă vom avea parte și de o instabilitate atmosferică accentuată. Căldura din aceste zile va fi însoțită de furtuni violente, cu grindină şi descărcări electrice. Miercuri, la vremea deosebit de caldă se adaugă instabilitatea atmosferică. După-amiaza, în regiunile nordice, centrale, estice şi la munte vor fi prezente înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe alocuri, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi va cădea grindină, potrivit adevarul.ro.

În restul țării, cerul va fi variabil, iar condiţiile pentru astfel de fenomene, vor fi reduse. Temperaturile maxime vor avea valori de la 23, 24 de grade pe litoral, până în jur de 32 de grade în vestul şi sud-vestul ţării, iar cele minime se vor încadra între 10 şi 20 de Temperaturile scad joi, iar vremea va fi în general instabilă. Ea se va manifesta prin înnorări, temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie, mai ales după-amiaza şi seara, în zonele montane, precum şi în regiunile sud-vestice, centrale şi de răsărit şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Temperatura aerului, în scădere faţă de cea din intervalul precedent, în vestul, centrul şi nordul ţării, va avea valori maxime de la 20 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei, până la 32 de grade în Lunca Dunării şi minime între 8 şi 18 grade. De vineri până duminică, temperatura aerului va scădea în toată ţara, până la valori apropiate de cele normale în această perioadă. Îndeosebi pe parcursul după-amiezelor, se vor semnala averse şi descărcări electrice, cu precădere în zonele montane şi în regiunile sudice.

Tags: