Datele Ministerului Justiției:  Peste 500 de pedofili dovediți sunt liberi după ce au primit pedepse cu supendare 

Datele Ministerului Justiției:  Peste 500 de pedofili dovediți sunt liberi după ce au primit pedepse cu supendare 

Peste 500 de pedofili dovediți au fost condamnați la închisoare cu suspendare, potrivit datelor Direcției Naționale de Probațiuni din cadrul Ministerului Justiției, arată o investigație a jurnaliștilor de la Libertatea.

Datele oficiale arată că la fiecare infractor sexual condamnat cu executare, alți trei au primit o sentință cu suspendare sau amânare.

Astfel, potrivit sursei citate, la 31 decembrie 2017, sub supravegherea Direcției Naționale de Probațiune se aflau 788 de abuzatori sexuali. Trei dintre aceștia sunt eliberați condiționat, iar restul de 785 au primit condamnări cu suspendare sau amânări. Este vorba doar despre agresorii cu vârstă majoră. dacă ar fi luați în calcul și minorii care au comis astfel de fapte, s-ar ajunge la un total de peste 850 de agresori.

Concret, potrivit Libertatea, cifrele sunt următoarele: 126 pentru viol (art. 218 Cod penal), 25 pentru agresiune sexuală (art. 219), 440 pentru act sexual cu minori (art. 220), 62 pentru corupere sexuală a minorilor. (art. 221), 5 pentru racolare a minorilor (art. 222).

De precizat este faptul că Direcția Națională de Probațiune raportează la comun numărul celor care sunt liberi după ce au comis violuri sau agresiuni împotriva minorilor sau adulților.

Pe de altă parte infracținile de act sexual cu minori, corupere sexuală și racolare, toate având ca victime copii, sunt raportate separat. La aceste trei categorii, este vorba despre nu mai puțin de 507 de infractori sexuali care, în ciuda faptelor, au primit pedepse cu suspendare, deci sunt liberi.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)