Ministerul Sănătății a adoptat măsuri urgente în București și Ilfov, după creșterea numărului de cazuri de COVID-19

Ministerul Sănătății a adoptat măsuri urgente în București și Ilfov, după creșterea numărului de cazuri de COVID-19
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Sănătății a adoptat o serie de măsuri urgente în București și localitățile din județul Ilfov, în urma creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul României, au fost înregistrate 30.168 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 96.492 teste RT-PCR și antigen efectuate. Gradul de pozitivare la nivel național este de peste 30%, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Ministerul Sătănății, măsuri urgente după creșterea numărului de cazuri de COVID-19

În acest context, la nivelul Municipiului București și în localitățile din județul Ilfov s-a decis creșterea capacității de testare și testarea în special a persoanelor cu posibilitate crescută de a fi infectate cu SARS-CoV-2 au rolul de a depista din timp boala, cu scopul de a acorda tratament rapid celor care au contactat COVID-19, dar și pentru a preveni,pe cât posibil, răspândirea accentuată a virusului, prin limitarea contactelor pe care purtătorii virusului le au cu alte persoane.

Ministerul Sănătății transmite că pentru a sprijini această activitate, persoanele care au simptome ce pot indica prezența virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului și a mirosului etc.) sunt rugate să apeleze medicul de familie,call-centerele DSP sau numărul unic de urgență 112 pentru a solicita testarea.

Testarea pentru COVID-19 în București și Ilfov

Pentru a sprijini această activitate, persoanele care au simptome ce pot indica prezența virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului și a mirosului etc.) sunt rugate să apeleze medicul de familie,call-centerele DSP sau numărul unic de urgență 112 pentru a solicita testarea.

De asemenea, persoanele care manifestă simptome și sunt în București sau județul Ilfov se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testarea COVID-19.

Lista centrelor de testare pentru COVID-19, puse la dispoziție de Ministerul Sănătății în București și Ilfov:

1. SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ BUCUREȘTI: CALEA FLOREASCA NR. 8, SECTOR 1, BUCUREȘTI,
2. SPITALUL CLINIC FILANTROPIA: BULEVARDUL ION MIHALACHE NR. 11-13, SECTOR 1, BUCUREȘTI,
3. SPITALUL CLINIC DE NEFROLOGIE DR. CAROL DAVILA CALEA GRIVITEI NR. 4 – CORP B – INTRARE PRIN CURTEA INTERIOARA, SECTOR 1, BUCUREȘTI,
4. SPITALUL UNIVERSITAR DE URGENȚĂ MILITAR CENTRAL” DR. CAROL DAVILA” CALEA PLEVNEI 134, SECTOR 1, BUCUREȘTI,
5. SPITALUL CLINIC CF2 BULEVARDUL MĂRĂȘTI NR. 63, SECTOR 1, BUCUREȘTI,
6. SPITALUL CLINIC DE COPII DR. VICTOR GOMOIU BD.BASARABIA, NR.21, SECTOR 2, BUCURESTI,
7. INSTITUTUL CLINIC FUNDENI / INSTITUTUL ONCOLOGIC BUCURESTI, SOS FUNDENI, NR 258, INTRAREA SPORTULUI, SECTOR 2, BUCUREȘTI,
9. SPITAL CLINIC „NICOLAE MALAXA” SOS.VERGULUI NR. 12, SECTOR 2, BUCUREȘTI,
10. CENTRUL CLINIC DE BOLI REUMATISMALE „ION STOIA” STR. I.L. CARAGIALE NR. 17, SECTOR 2, BUCUREŞTI,

Lista completă poate fi consultată AICI!

Recomandările Ministerului Sănătății, după ce rezultatul la testul de COVID-19 este pozitiv

Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 pentru a primi consultație și tratamentul necesar.

Atenție: în situația în care aveți forme severe și simptomele se manifestă agresiv apelați numărul unic de urgență 112.

Reamintim faptul că specialiștii în sănătate publică susțin că vaccinarea rămâne cea mai eficientă metodă de prevenire a formelor grave de COVID-19 și a deceselor.

De altfel, astăzi dintre cele 824 de persoane internate la ATI, 692 sunt persoane nevaccinate. De asemenea, dintre cele 75 de decese înregistrate, 59 au survenit la pacienți nevaccinați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`