Ministrul Afacerilor Externe efectuează luni o vizită în Turkmenistan

Ministrul Afacerilor Externe efectuează luni o vizită în Turkmenistan
Foto: B1 TV

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va efectua luni o vizită în Turkmenistan. Aurescu se va întâlni cu omologul turkmen Rașid Meredov, vicepremier și ministru al afacerilor externe, și cu președintele Turkmenistanului Gurbangulî Berdâmuhamedov.

Vizita are loc în contextul demersurilor diplomatice pentru consolidarea acțiunilor de politică externă a României în Vecinătatea Estică și în spațiul Asiei Centrale. Discuțiile vizează perspectivele de dezvoltare a relațiilor bilaterale între România și Turkmenistan, cu accent pe dimensiunea cooperării economice și în domeniile energiei și transporturilor.

Vor fi analizate metodele de intensificare a colaborării în vederea realizării proiectului Coridorului de Transport de Mărfuri Marea Caspică — Marea Neagră și proiectele de interes ale ambelor state în regiunea Asiei Centrale.

”În ceea ce privește agenda internațională, ministrul român de Externe va avea consultări extinse pe subiecte precum cooperarea România — Turkmenistan în cadru multilateral, cooperarea între UE și regiunea Asiei Centrale, cele mai importante evoluții din Vecinătatea Estică a UE, situația din regiunea Orientului Mijlociu, eforturile de combatere a terorismului, inclusiv inițiativa comună româno-spaniolă privind crearea unei Curți Internaționale împotriva Terorismului”, se arată într-un comunicat al MAE.