Ministrul Ciprian Teleman propune ca, odată cu digitalizarea, factorii poștali să devină asistenți comunitari: ”Ar putea fi cei care să semnaleze lucruri neobișnuite”, cum sunt persoanele găsite decedate acasă

Ministrul Ciprian Teleman propune ca, odată cu digitalizarea, factorii poștali să devină asistenți comunitari: ”Ar putea fi cei care să semnaleze lucruri neobișnuite”, cum sunt persoanele găsite decedate acasă
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman, spune că odată cu digitalizarea, factorii poștali din România ar putea deveni ”asistenți comunitari”. Teleman a explicat că acești angajați ar trebui să fie pregătiți pentru ”altceva” și a spus că unul dintre lucrurile pe care ei ar putea să le facă ar fi să semnaleze cazurile de persoane decedate în locuință de mai mult timp.

Ministrul Digitalizărioi ar vrea ca factorii poștali să devină asistenți comunitari

„Sunt foarte mulți factori poștali. Trebuie să îi pregătim pentru altceva. Aceștia ar putea fi pregătiți să devină asistenți comunitari. Este un proiect. (…) Se întâmplă uneori, un exemplu puțin mai macabru, ca unele persoane să fie găsite decedate în locuință după o perioadă destul de lungă de timp. Ori, avem acești factori poștali care cunosc foarte bine comunitățile și ar putea fi cei care să semnaleze lucruri neobișnuite”, a explicat Ciprian Teleman, la Antena 3.

Referindu-se la restructurările care se anunță la Poșta Româă, ministrul a precizat că acestea sunt o urmare a digitalizării. Asta pentru că ”toată lumea așteaptă să vadă Poșta Română profitabilă”.

Disponibilizări la Poșta Română

Cel puțin 21% din personalul funcțional-administrativ și cel de conducere din Poșta Română ar urma să fie disponibilizat, potrivitProfit.ro.

„În vederea optimizării organizatorice și redresării/eficientizării aspectelor economice precizate (…), numărul de posturi ocupate, din cele două categorii indicate, pe care le veți propune spre desființare va reprezenta un minim de 21% din numărul total de posturi ocupate de către personalul funcțional-administrativ și cel de conducere, aferent structurii pe care o conduceți/coordonați”,se arată într-o informare transmisă de Horia Grigorescu, șeful companiei, către directorii din cadrul instituției.