Ministrul Culturii: România va găzdui, în 2013, o expoziţie a soldaţilor din teracotă din China

Ministrul Culturii: România va găzdui, în 2013, o expoziţie a soldaţilor din teracotă din China
Foto: evz.ro

România va găzdui, în 2013, o expoziţie a soldaţilor din teracotă din China, cea mai mare expoziție cu statui, a dezvăluit ministrul Culturii Puiu Hașotti.

Într-un interviu pentru Mediafax, Hașotti a precizat că au existat în acest sens discuții cu ambasadorul Chinei atât din partea sa cât și a directorului Muzeului Național de Istorie.

”La anul, România va găzdui cea mai mare expoziţie găzduită vreodată de România: expoziţia Soldaţilor din ceramică din China, împreună cu alte câteva zeci de artefacte. Bun, nu vor veni toţi 10.000, vor veni câteva zeci de statui din faimoasa armată a soldaţilor din lut, împreună cu artefacte, majoritatea din bronz, din epoca bronzului. Este cea mai spectaculoasă, cea mai mare, cea mai importantă expoziţie pe care România a cunoscut-o şi a găzduit-o vreodată” a spus Hașotti.

Ministrul a precizat că doar România și încă o țară europeană vor găzdui această expoziție anul viitor. Muzeul de Istorie va găzdui expoziția.

În ce privește fondurile pentru eveniment, România trebuie să asigure doar costurile de organizare, pentru că specialiștii chinezi și asigurările necesare vor fi suportate de China, a mai precizat Hașotti.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului