Ministrul Educației: „Ar fi bine în aceste două săptămâni de revenire în spaţiul şcolii să realizăm activităţi de recapitulare cu copiii”

Ministrul Educației: „Ar fi bine în aceste două săptămâni de revenire în spaţiul şcolii să realizăm activităţi de recapitulare cu copiii”

Monica Anisie, a propus, în contextul începerii noului an școlar, realizarea unor activităţi de recapitulare cu copiii, „în aceste două săptămâni de revenire în spaţiul şcolii”.

Ministrul Educaţiei dorește astfel fixarea cunoştinţelor care au fost predate online în cea de-a doua parte a anului şcolar precedent.

Ministrul Educaţiei propune recapitularea materiei în școli

Întrebată cum va fi recuperată materia școlară, Monica Anisie a precizat:

„Programa şcolară nu a fost modificată şi pentru a susţine pe colegii noştri profesori, Ministerul Educaţiei, în colaborare cu profesori din sistem, vorbim de peste 300 de profesori care au fost implicaţi, Ministerul Educaţiei a realizat repere metodologice pe care le-a pus la dispoziţia cadrelor didactice. Acestea sunt publice, le pot vedea şi părinţii, şi pot să vă spun că în aceste repere metodologice am prevăzut şi activităţi remediale”, a spus ministrul Educaţiei, propunând totodată activităţi de recapitulare cu elevii.

„Ne-am gândit că ar fi bine în aceste două săptămâni de revenire în spaţiul şcolii să realizăm activităţi de recapitulare cu copiii, de fixare a unor cunoştinţe pe care noi le-am predat online, în timpul în care am avut suspendate cursurile. Aceste conţinuturi despre care se tot vorbeşte în spaţiul public trebuie să le organizăm în aşa fel, noi profesorii, încât să respectăm programa, dar în acelaşi timp să ne uităm la realizarea competenţelor”, a mai transmis ministrul Educaţiei, în direct la Realitatea Plus.

Educația în sistem hibrid, o variantă pentru noul an școlar

Ministrul Educației a declarat marți că părinții vor putea opta pentru școală exclusiv online doar în situațiile în care copiii au o boală, ce s-ar putea agrava în caz de infecție cu coronavirus, sau dacă în familie există persoane incluse în categoriile de risc. Părinții în astfel de situații vor trebui să prezinte școlii o adeverință de la medic.

În ceea ce privește organizarea activității, pentru a se putea ține ritmul cu elevii din clase și cu cei aflați acasă, conectați la sistemul de învătământ online, Anisie a precizat că „fiecare profesor trebuie să se adapteze. Ministerul Educației a elaborat acele repere metodologice. Au fost profesori care au lucrat la acestea și au experimentat. Au lucrat la ele profesori care au lucrat în sistem online în această perioadă. Sunt oameni care știu cum se pot realiza aceste activități.

Recunosc, din postura de cadru didactic, mă gândesc cum să structurez activitatea, astfel încât să parcurg programa în 50 de minute. Va fi o perioadă în care trebuie să ne adaptăm situației. Poate va trebui să ne gândim să reșezăm organizarea activității didactice în această perioadă. Sincer, sincer vă spun și eu mă gândesc cum aș putea să-mi țin lecția din 14 septembrie cu elevii mei”.

Monica Anisie, dezamăgită de gestionarea achiziției tabletelor pentru elevi

Zilele trecute, ministrul Educației s-a declarat dezamăgit de modul în care Oficiului Național pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) a gestionat achiziția de tablete pentru elevi, în vreme ce premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul nu va putea achiziționa toate cele 250.000 de tablete care ar fi trebuit să ajungă la elevi pentru ca aceștia să poată face cursuri online.

„Am avut discuții nenumărate cu doamna președinte (a ONAC – n.r.). De fiecare dată m-a asigurat că lucrurile sunt foarte bine realizate, că nu se va întâmpla nimic, că vom avea câștigători, că va fi bine la începutul anului școlar.

În momentul în care am aflat din presă ceea ce s-a întâmplat cu această licitație, am solicitat premierului demiterea doamnei director”, a declarat Monica Anisie.