Ministrul Mediului va cere uciderea a peste 140 de urși: Grațiela Gavrilescu susține că animalele au devenit un pericol real pentru populație (VIDEO)

Ministrul Mediului va cere uciderea a peste 140 de urși: Grațiela Gavrilescu susține că animalele au devenit un pericol real pentru populație (VIDEO)
Foto: ziuadeconstanta.ro

Ministrul Mediului va cere uciderea a peste 140 de urși, indiferent cât vor protesta asociațiile pentru protecția animalelor. Din specie protejata, ursul bun este brusc… inamic public. Grațiela Gavrilescu susține că, în ultima perioadă, urșii au devenit un pericol real pentru populație. Judeţele în care urșii atacă cel mai des sunt Covasna, Harghita şi Mureş, informează B1 TV.

Ministrul Mediului va cere uciderea a peste 140 de urși: Grațiela Gavrilescu susține că animalele au devenit un pericol real pentru populație

#DIRECT_ONE_0zgefr#

Sunt prea mulți urși agresivi și trebuie eliminați, este ordinul simplu dat de Ministrul Mediului. 145 de urși din cei peste 7.000 pe care România îi are în prezent vor fi executați la comandă. Mai puțini urși, mai puțini localnici îngroziți sau sfâșiați, explică ministrul.

”Trebuie să gândim cu creierul și mai puțin să gândim cu sufletul atunci când este vorba de vieți omenești. Noi, cu toții, trebuie să protejăm animalele, inclusiv carnivorele mari, dar cred că sunteți de acord cu mine că, în ultima perioadă, din cauza înmulțirii urșilor, avem probleme frecvente în foarte multe zone din țară”, a declarat ministrul Mediului.

Ordinul despre care vorbește Gavrilescu va permite uciderea a peste 140 de carnivore mari. Graţiela Gavrilescu spune că decizia sa este fermă, chiar dacă se așteaptă la proteste de strada din partea celor care militează pentru proțectia animalelor.

”În urma dezbaterilor și întâlnirilor pe care le-am avut cu autoritățile publice locale, cu fondurile cinegetice, cu reprezentanții ONG-urilor și ai Academiei Române, a venit un ordin de ministru spre consultare, care a stat 30 de zile pe site-ul ministerului, și care este un ordin de ministru pentru cotă de intervenție. Asta nu înseamnă cota de vânătoare”, a mai spus Grațiela Gavrilescu.

Ministrul Mediului a precizat că ordinul se va da la nivel național, și nu pe fiecare județ în parte.