Ministrul Transporturilor spune că NU poate impune DEMISIA directorului CFR Călători, trezit din somn de jurnaliști când au DERAIAT DOUĂ TRENURI: ‘Eu aș fi făcut un pas în spate’

Ministrul Transporturilor spune că NU poate impune DEMISIA directorului CFR Călători, trezit din somn de jurnaliști când au DERAIAT DOUĂ TRENURI: 'Eu aș fi făcut un pas în spate'
Foto: Inquam Photos

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, luni, că nu poate impune demisia directorului CFR Călători, Leon Bărbulescu,dar că în locul său ar face un pas în spate.

Declarația lui Cuc vine după ce Bărbulescu a afirmat că deraierea a două trenuri în aceeași zi nu este un “eveniment deosebit” și s-a supărat pe jurnaliștii care l-au “trezit efectiv din somn”.

„Am spus chiar ieri că o să am o discuţie cu CA şi cu reprezentanţii AGA pentru a lua măsurile care se impun din punctul meu de vedere pentru dezastruoasa comunicare atunci când a fost întrebat de cele trei deraieri care au avut loc în cursul zilei de sâmbătă. Eu am rămas uimit că s-a antepronunţat înainte ca cei de la CFR să ne spună care au fost cauzele deraierilor, dacă dânsul ştie concluziile dinaintea comisiei, înseamnă că e un om care are o viziune foarte bună. (…) Discuţia am avut-o în cursul acestei dimineţi cu CA şi cu reprezentanţii din AGA şi aştept să ia măsurile care se impun. Eu nu pot să impun CA, ministrul nu poate să aibă ingerinţe în managementul unei firme private”, a afirmat Cuc la Parlament, potrivit Hotnews.

Totodată, Cuc a precizat că se aștepta ca directorul CFR Călători să cunoască bugetul, care sunt proiectele în desfăşurare pe acele tronsoane, adăugând că acestea sunt „lucruri elementare”.

Duminică,Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că va cere Consiliului de Administrație al CFR să îl demită pe directorul CFR, Leon Bărbulescu.

Decizia ministrului ar fi fost motivată, pe de o parte, de deraierea a două trenuri, sâmbăta, şi pe de altă parte de faptul că a fost trezit din somn de presă, care dorea să ceară mai multe informaţii legate de deraiere.

Directorul CFR Călători, după ce două trenuri au deraiat într-o singură zi: `Nu au fost evenimente deosebite. Chiar dormeam şi m-aţi trezit efectiv din somn`. Reacţia ministrului Transporturilor. (DETALII AICI)

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)