Mircea Banias: Nu am cum să fac parte dintr-un grup organizat atâta vreme cât nu cunosc acele persoane

Mircea Banias: Nu am cum să fac parte dintr-un grup organizat atâta vreme cât nu cunosc acele persoane
Foto: B1 TV

Într-o intervenţie telefonică a ştirilor B1 TV senatorul democrat-liberal Mircea Banias a declarat referitor la acuzele aduse de Direcţia Generală Anticorupţie (DNA) că nu a intervenit niciodată la niciun fel de autoritate aşa cum susţin procurorii.

„Nu am cum să fac parte dintr-un grup organizat atâta vreme cât peste 90% din aceste persoane nu mă cunosc. Nu am avut niciun fel de relaţie niciodată cu aceştia. Pe Eugen Bogatu îl cunosc, dar nu am avut afaceri împreună niciodată”, a afirmat Banias.

Întrebat dacă este implicat în dosarul fostului director al Direcției Domenii Portuare Constanța, Eugen Bogatu, Mircea Banias a susţinut că nu i-a cerut acestuia nimic ilegal.

„Nu i-am cerut lui Bogatu nimic. L-am întrebat pe căi legale, subliniez, dacă poate obţine aproximativ 200 de perechi de teneşi, 200 de treninguri pe care să le trimită la Asociaţia Surdo Muţilor din Constanţa de Crăciun. Aceasta este singura legătură pe care o am în acest dosar cu Bogatu. Bunurile respective au fost trimise la asociaţie şi au fost oferite cu ocazia petrecerii de Crăciun”, a adăugat senatorul român.

Mircea Banias: Nu i-am cerut lui Bogatu nimic

Embed: " />

Referitor la titulatura care a reieşit din convorbirile telefonice în posesia cărora au intrat procurorii DNA, Mircea Banias a fost rugat să clarifice cine este omul de la capătul tunelului.

„Eu nu înţeleg foarte multe expresii folosite de procurori (…) Înţeleg, tot din media, că este vorba despre o convorbire pe care a avut-o un oarecare domn Durbac, pe care eu nu-l cunosc. De domnul Bogatu şi Mironescu am auzit, de domnul Durbac am auzit, dar nu-l cunosc. Nu l-am văzut în viaţa mea şi nu am avut niciun fel raporturi cu el, nici de prietenie, nici de serviciu”.

Senatorul Mircea Banias este acuzat de aderare la un grup infracțional organizat, trafic de influență și instigare la delapidare. Conform DNA grupul din care face parte Banias se ocupa cu contrabanda cu mărfuri de orice gen în schimbul remiterii unor sume de bani sub formă de mită.

Banias a primit interdicția de a părăsi România pentru 30 de zile, după ce a fost audiat, luni, la sediul DNA.

Ultima oră
00:06 - Fost ministru francez al justiției, inculpat pentru corupție și abuz de putere: Rachida Dati e cercetată pentru activitatea sa de avocat al Renault în vremea lui Carlos Ghosn, când era și eurodeputată
00:00 - Medicul Adrian Marinescu, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Să putem lua în calcul noile mutații
23:54 - Premierul Florin Cîțu: “Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată”
23:20 - Valeriu Gheorghiță, despre eșecul campaniei de vaccinare: Cred că vorbim despre o problemă sistemică. Ține de încrederea populației în autorități și de educație
23:04 - Florin Cîțu: PNRR va fi aprobat în septembrie. Primii bani ar putea veni în noiembrie, dar anumite proiecte ar putea începe mai devreme cu resurse de la buget și decontăm din PNRR
23:03 - Premierul Cîţu, despre afirmația ministrului Sportului la adresa Anei Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit
22:35 - Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declarația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit