Moarte SUBITĂ a unui PROFESOR și REGIZOR cunoscut din România

Moarte SUBITĂ a unui PROFESOR și REGIZOR cunoscut din România
Foto: Libertatea pentru femei

Gheorghe Dinu, Profesorul universitar şi regizor a murit la 60 de ani. Anuțul tragic a fost făcut pe pagina de socializare, Uniunea Artiştilor Plastici (UAP), filiala din judeţul Maramureş, potrivitdcnews.ro.

Bărbatul era internet internat la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare. El a suferit o fractură la picior, însă avea și alte probleme care îi puneau viața în pericol.

Atât jurnaliştii din Baia Mare, cât și pompieri militari, dar şi necunoscuţi au fost impresionați de mesajul postat pe pagina de socializare a bărbatului în care se solicita sângele necesar unor transfuzii.

Profesorul universitar, Gheorghe Dinu a filmat pentru prima împreună cu regizori români, de calibru, printre care s-a aflat şi regretatul Sergiu Nicolaescu.

A fost și cameraman pentru calenele de televiziune TVR, TVR Cluj şi Antena 1 și pentru mult timp a fost inițiatorul unor televiziuni locale din Baia Mare, pregătind o nouă generaţie de operatori imagine, dar şi la înzestrarea logistică a televiziunilor din judeţ.

De asemenea el mai preda la Facultatea de Jurnalism din cadrul Centrului Universitar Nord – Baia Mare. El îi învăța pe studenţi arta imaginii, iar o parte din realizările sale fotografice s-au regăsit în cadrul unor expoziţii dedicate.

„Gheorghe Dinu, remarcabil artist al imaginii fotografice de artă şi de film, creator cunoscut şi în domeniul televiziunii şi a creaţiei creaţiei cinematografice" îl defineşte mesajul UAP – Maramureş pe profesorul multor generaţii de jurnalişti tv pe care i-a pregătit pe băncile facultăţii şi în orele de practică îndelungată.

Ultima oră
16:30 - Florin Cîțu: Salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie 2021. Propunerea Guvernului este pentru o creștere brută de aproape 11%
16:25 - Protest în Piața Victoriei: Transportatorii ies în stradă. Ce-i cer premierului Florin Cîțu
16:23 - Secretarul de presă al Departamentului de Stat al SUA a fost testat pozitiv la COVID-19 după ce a participat la Adunarea Generală a ONU
16:20 - „Extraction”, cel mai popular film de pe Netflix. Primul sezon din „Bridgerton”, cel mai popular serial
16:19 - Adriana Pistol (INSP), despre explozia de cazuri COVID din Capitală: Se petrece în fiecare weekend, nu are legătură cu vreun congres sau partid / Am putea depăși 20.000 de infectări/zi în toată țara (VIDEO)
16:16 - Andreea Esca s-a făcut de râs, în direct, la ştirile de la Pro TV. Telespectatorii au crezut că nu aud bine când au observat ce a întrebat prezentatoarea
16:12 - Ședință cu scandal în Parlament. Enervat de întrebările despre gestionarea pandemiei, Raed Arafat a părăsit ședința Comisiei pentru drepturile omului
15:53 - Ludovic Orban: Moțiunea USR PLUS – AUR ar trebui să aibă întâietate / CCR confirmă justețea întregii mele poziții și arată că reprezentanții PSD și, din păcate, PNL din BPR au încălcat Constituția (VIDEO)
15:52 - Ludovic Orban: Florin Cîțu are șanse minime să rămână premier. Vă dați seama ce maestru trebuie să fii să provoci împotriva Guvernului două moțiuni de cenzură (VIDEO)
15:38 - Florin Cîțu: Dacă mai există onoare în România, își va da demisia și președinta Senatului / PNL va rămâne la guvernare până în 2024, iar președintele partidului e propunerea de premier (VIDEO)