Momente de GROAZĂ într-un parc din Târgoviște! Un pitbull a atacat un bichon (VIDEO)

Momente de GROAZĂ într-un parc din Târgoviște! Un pitbull a atacat un bichon (VIDEO)
Foto: The Onion

Clipele de coșmar au fost surprinse de un fotograf din Târgoviște. Incidentul s-a petrecut în zona Parcului Aşchiuţă. Este vorba despre un pitbull, pe care stăpânul îl plimbă mereu în zonă, fără botniţă. Animalul a atacat un alt câine pe stradă. Se pare că patrupedul, încadrat legal în categoriacâinilor de luptă și de atac,nu avea lesă. Bichonul atacat nu a putut să se mai apere, fiind şi ţinut în lesă de stăpână. A luat decizia să îi dea drumul în timpul atacului crezând că va reuşi să fugă. Niciunul dintre stăpâni nu l-au putut, însă, scoate din fălcile încleştate. Câinele atacat a scăpat datorită oamenilor care au sărit să ajute. A fugit şi nu se ştie dacă a supravieţuit, pentru că stăpânii nu l-au găsit încă, potrivitgazetadambovitei.ro.

Individul care plimba pitbull-ul este un tânăr de 17, 18 ani din Şerpărie, au declarat martorii. Ei au confirmat că vine mereu în Parcul Aşchiuţă cu patrupedul în parc şi niciodată acesta nu are botniţă. Mai mult decât atât, este lăsat liber.

„Dragi autorități! Cât timp o să mai tolerăm astfel de incidente? Cât de grave ar trebui să ajungă? Acest individ merge regulat cu pitbulul fără lesă și fără botniță. Nu spun că acest incident nu este destul de grav, dar dacă în locul cațelușului era un copi? Polițistul ajuns la fața locului dădea din umeri…i-am spus că am filmat și a spus: Da… pai să îmi dați filmarea…” și a plecat…fără să îmi ceară nume fără nimic….vă rog insistent să vă faceți treaba…incidentele de acest gen sunt foarte grave…sau asteptați să ajungă și mai grave? Vreți să ne facem singuri dreptate?”a fost mesajul pe facebook al fotografului care a surprins imaginile.

Momente de GROAZĂ într-un parc din Târgoviște! Un pitbull a atacat un bichon (VIDEO)

#DIRECT_ONE_yldazt#

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

În Codul civil este prevăzut căproprietarii sunt răspunzători de prejudiciile cauzate de animale și în cazul în care acestea au scăpat de sub paza lor. Prin urmare, persoanele care dețincâini de luptă și de atacsunt obligate, potrivit OUG nr. 55/2002, să încheieasigurări de răspundere civilăpentru eventualele pagube produse de aceștia. Proprietarii de câini periculoși sunt obligați să-i înregistreze la Asociația Chinologică Română (AChR) și să depună, la sediul de poliție în raza căruia sunt deținute animalele,o copie a adeverințeieliberate de această autoritate.

Pentru a putea avea sau deține temporar un câine periculos, OUG nr. 55/2002 prevede că trebuie îndeplinite următoarelecondiții:

  • persoana în cauză să aibă vârsta minimă de 18 ani;
  • să aiba capacitate deplină de exercițiu;
  • să nu fi fost condamnată pentru săvârșirea unei infracțiuni contra persoanei (cum ar fi, de exemplu, omorul, lovirea, violența în familie, lipsirea de libertate în mod ilegal, amenințarea sau hărțuirea).
Tags:
Ultima oră
14:15 - GCS: 1.131 de paturi ATI COVID în România, din care 990 sunt ocupate
14:12 - Eugen Tomac (PMP): Comisia Europeană monitorizează situația comunității românești din Serbia, care e în continuare profund discriminată. Belgradul încalcă flagrant drepturile românilor
13:51 - Florin Cîțu: Vreau mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei în gestionarea valului 4 COVID / Laude pentru Cseke Attila, interimarul de la Sănătate (VIDEO)
13:41 - Loredana Groza, anunț după ce duminică a fost luată cu ambulanță. Cum se simte artista
13:37 - IOS 15, lansat oficial. Ce aduce nou sistemul de operare de la Apple
13:28 - Acces Direct, de la Antena 1, vine cu o nouă blondină: Cosmina Scăunașu. Cine este ea şi ce a spus Mirela Vaida
13:23 - Explozie a cazurilor de COVID: 6.789 în ultima zi, din care peste 1.000 doar în București. Încă un județ a intrat în scenariul roșu / Pandemia a mai făcut 129 de victime / 990 de pacienți la ATI, din care 20 sunt copii
13:11 - Florin Cîțu: O să cer o anchetă pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4 de Ministerul Sănătății
13:10 - UE susține Franța, în conflictul cu SUA, pe tema submarinelor nucleare. Care a fost poziția oficială a României / Scandalul se poate extinde și la noi, unde Naval Group a câștigat un contract pentru corvete, care încă nu a fost semnat
13:00 - Vlad Voiculescu (USR PLUS): Campania de vaccinare e un eșec. Problemele – Prioritizarea esențialilor și concursul întru relaxare, când vaccinarea deja încetinea