Monitorul Oficial refuză să publice fraza-cheie din decizia CCR referitoare la românii din străinătate

Monitorul Oficial refuză să publice fraza-cheie din decizia CCR referitoare la românii din străinătate
Foto: ziarelive.ro

Monitorul Oficial refuză să publice fraza-cheie din decizia Curţii, care spune că toţi românii cu domiciliul în străinătate trebuie să fie luaţi în calcul pentru cvorumului necesar validării referendumului de pe 29 iulie.

Jurnaliştii de la România Liberă susţin că fraza-cheie din decizia Curţii privind românii din străinătate a dispărut din Monitorul Oficial. Mai mult, ziariştii susţin că acest lucru le permite celor din Guvern să continue procedura de reactualizare a listelor.

Luni, Curtea Contituţională a României a trimis către Guvern o solicitare de corectare a erorii materiale. Printr-un simplu proces verbal, premierul Victor Ponta a blocat publicarea acesteia, spun surse guvernamentale.

Dacă această corectare ar fi publicată în Monitor, guvernul nu va mai putea continua reactualiyarea listelor electorale de cei care au drept de vot, dar locuiesc în afara ţării. Pentru această infracţiune, răspunzători ar fi secretarul general al guvernului şi directorul Monitorului Oficial, spun jurnalistii de la Romania Liberă.

M.O. nu publică deciziile Curții

Embed: " />