Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, adoptată de Camera Deputaților. Raluca Prună: Dacă premierul va decide că trebuie să plec, voi pleca (VIDEO)

Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, adoptată de Camera Deputaților. Raluca Prună: Dacă premierul va decide că trebuie să plec, voi pleca (VIDEO)
Foto: B1 TV

Camera Deputaților a adoptat marți moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, cu 155 de voturi ”pentru”, informează B1 TV.

Moțiunea a fost depusă de PSD după ce Raluca Prună a declarat că a mințit la CEDO când a spus că a fost asigurat un buget pentru șapte penitenciare a câte 150 de milioane de euro.

În acest context, Prună a declarat că va pleca din funcția de ministru al Justiției dacă premierul dacian Cioloș îi va cere acest lucru.

”Repercursiuni în sensul de a fi automat demisă în urma acestei moţiuni nu există. Sigur că acum eu fac parte dintr-o echipă guvernamentală, rămâne de văzut ceea ce va decide premierul. Dacă premierul va decide că trebuie să plec, voi pleca. Dacă premierul va decide că trebuie să rămân până la sfârşitul mandatului, voi rămâne până la sfârşitul mandatului”, a declarat Raluca Prună

”Eu am venit în fața Parlamentului în urma depunerii acestei moțiuni simple pentru că am avut curajul de a spune că împrătul este gol. Noi nu avem o programare bugetară multianuală și nu putem face planuri care să treacă dincolo de mandatul unui Guvern. Un Guvern e în funcție, dacă totul se întâmplă bine, patru ani, iar pentru reforma sistemului penitenciar ne trebuie mai mult de patru ani. Aceasta este chestiunea pe care am suspus-o atenției publice, într-un limbaj clasic pe care mi-l asum”, a mai spus ministrul Justiției.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, adoptată de Camera Deputaților. Raluca Prună: Dacă premierul va decide că trebuie să plec, voi pleca

#DIRECT_ONE_u9ancx#

Urmăriți B1TV.ro și pe