Municipiul Galați a intrat în scenariul roșu. Lista noilor restricții care sunt în vigoare de la miezul nopții

Municipiul Galați a intrat în scenariul roșu. Lista noilor restricții care sunt în vigoare de la miezul nopții
Sursa foto: Pixabay

Municipiul Galați a intrat de luni dimineațăîn scenariul roşu, pentru următoarele 14 zile, după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 3,17 la mia de locuitori, a hotărâtComitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galați.

„Începând cu data de 22 martie, municipiul Galaţi intră în scenariul roşu, având o rată de infectare de 3,17 la mia de locuitori. Astfel, începând cu data de 22 martie, ora 00,00, pentru unitatea administrativ-teritorială Galaţi, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/ 1.000 de locuitori, se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 293 din 10 martie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în hotărârea CJSU Galaţi.

Trecerea în scenariul roșu vine, cum era de așteptat, cu noi restricții.

  • se interzice desfăşurarea de activităţi cu publicul în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/ sau concerte, restaurantelor şi cafenelelor, barurilor, cluburilor şi discotecilor, sălilor cu jocuri de noroc, toate aflate în interiorul clădirilor.
  • se interzice organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive, etc.) în spaţii închise şi deschise
  • prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise doar în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum doi metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite.

Rămân în continuare valabile restricţiile impuse la nivel naţional, cum ar fi închiderea magazinelor la ora 21,00, restricţii de circulaţie după ora 22,00, masca obligatorie în spaţiile deschise şi închise.

În judeţul Galaţi, din 65 de localităţi cinci sunt în scenariul roşu, 12 în cel galben, dar sunt şi 10 localităţi cu rata de infectare zero la mia de locuitori.

Scenariu roșu și în Brăila

De asemenea,Municipiul Brăila a intrat în scenariul roşu, l asfârșitul săptămânii trecure, după ce incidenţa cazurilor de coronavirus a depăşit 3 la mia de locuitori.

Prefectul judeţului Brăila, Nicuşor Ciocan, a anunţat pe Facebook că municipiul Brăila intră în scenariul roşu.

O veste tristă pentru brăileni, pe 20 martie incidenţa raportată la nivelul municipiului Brăila este de 3,05 la 1000 locuitori. A fost întocmit proiectul de Hotărâre a Comitetului Judeţean de Situaţii de Urgenţă Brăila din data de 20.03.2021, acesta urmează procedura legală de vot din partea membrilor comisiei, urmând ca duminică să fie emis şi ordinul. În aceeaşi situaţie este şi localitatea Vărsătura, şi aceasta intrând în şcenariul roşu” a scris prefectul de Brăila.