Nicușor Dan: S-a deschis Punctul de Vaccinare din incinta Complexului „Lia Manoliu”. Acesta funcționează în fiecare zi în care Bucureștiul găzduiește meciuri ale Campionatului European de Fotbal

Nicușor Dan: S-a deschis Punctul de Vaccinare din incinta Complexului Lia Manoliu. Acesta funcționează în fiecare zi în care Bucureștiul găzduiește meciuri ale Campionatului European de Fotbal
Foto: facebook.com/NicusorDan.ro

Un punct de vaccinare anti-COVID-19 a fost deschis, duminică, în incinta Complexului „Lia Manoliu”, anunță primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Punctul de vaccinare va funcționa între orele 10 și 18 în zilele în care au loc meciurile Campionatului European de fotbal găzduite de România.

Punct de vaccinare anti-COVID-19, deschisincinta Complexului „Lia Manoliu”

Serul folosit la la acest punct de vaccinare este Johnson & Johnson.

”Azi, la ora 10, s-a deschis Punctul de Vaccinare din incinta Complexului „Lia Manoliu”. Acest punct funcționează în fiecare zi în care Bucureștiul găzduiește meciuri ale Campionatului European de Fotbal, deci în zilele de 13, 17, 21 și 28 iunie, cu program între orele 10 și 18.

La acest efort contribuie DSP București, Ministerul Sănătății, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Apărării Naționale, Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 2, iar vaccinarea se face cu vaccinul Johnson & Johnson.

Mulțumiri cadrelor medicale și personalului ASSMB, care asigură funcționarea punctului de vaccinare și îi invit pe toți bucureștenii care vin la meciuri sau se află în zonă să meargă să se vaccineze”, a anunțat Nicușor Dan, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Nicușor Dan: S-a deschis Punctul de Vaccinare din incinta Complexului „Lia Manoliu”. Acesta funcționează în fiecare zi în care Bucureștiul găzduiește meciuri ale Campionatului European de Fotbal

Potrivit Anexei de la Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență din 9 iunie, care cuprinde măsurile propuse pentru perioada stării de alertă, competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României ”cu participarea spectatorilor peste 25% din capacitatea maximă a spațiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, numai dacă acestea se vaccinează la intrarea în incintă, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății”.

Excepție va face meciul din faza optimilor de la Campionatul European de fotbal, care se va juca la București pe 28 iunie.

În acest caz, ”se propune permiterea participării spectatorilor până la 50% din capacitatea arenei cu condiția ca până la 25% accesul să fie permis pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, iar între 25% și 50 % din capacitate accesul să fie permis doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 dar nu au schema completă și care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore”.