"Nu am un război personal cu Alina Bica". Kovesi răspune acuzațiilor fostei șefe DIICOT, Alina Bica

"Nu am un război personal cu Alina Bica". Kovesi răspune acuzațiilor fostei șefe DIICOT, Alina Bica

Laura Codruța Kovesi spune că nu are nicio răfuială personală cu Alina Bica. Șefa DNA susține că acuzațiile aduse de fosta șefă DIICOT sunt nefondate, explicând că procurorii anticorupție nu țin seamă de funcție atunci când investighează un caz.

"Vreau să fac o precizare clară, fermă: DNA are în investigareinfracțiunide corupție comise demagistrati, (dosarul) nu a fost deschis ca urmare a unuiconflictpersonal sau instituțional. Avem o colaborare bună atât cu DIICOT, cât și cu celelalte structuri ale Ministerului Public, nu suntem în competitie", a declarat Kovesi, potrivit DCNews.

"Că unprocurorDIICOT este suspect de corupție nu înseamnă că toată lumea a comis faptele respective. Personal, îi cunosc pe toți de acolo (de la DIICOT – n.r.), este un corp profesional foarte bun și fiecare trebuie să răspundă personal", a mai spus Laura Codruța Kovesi, menționând că "faptele pentru care Alina Bica este suspectată de corupție nu au legătură cu atribuțiile de procuror-șef al DIICOT, ci au legatură cu atribuțiile desfășurate în funcția de secretar de stat (în Ministerul Justitiei – n.r.)", a adăugat șefa DNA.

Alina Bica a declarat, joi seară, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, că șefa DNA și adjunctul SRI ar sta la baza doarelor sale. (Detalii AICI)

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului