Nu e banc! Andrei Marga vrea să promoveze caloriferul prin intermediul ICR: “Este o invenție transilvană, câți știu de asta?”

Nu e banc! Andrei Marga vrea să promoveze caloriferul prin intermediul ICR: “Este o invenție transilvană, câți știu de asta?”

Dorind probabil să schimbe cu orice preț ceva fundamental în politica Institutului Cultural Român (ICR), noul șef, Andrei Marga, vine cu propuneri cel puțin ciudate în acest sens.

Invitat la o televiziune pentru a vorbi despre noua strategie a ICR, Marga a declarat nici mai mult nici mai puțin că, pe lângă filme, muzică și arte plastice, România ar trebui să promoveze și… caloriferul.

Toate institutele au fost concentrate pe film, arte plastice şi muzică. În cazul în care au fost făcute bine, este în regulă. Apoi pe tot felul de întâlniri. Institutele trebuie să revadă conceptul de cultură cu care operează, trebuie să venim la un concept natural de cultură, inclusiv cu filmul. Filmul a făcut paşi mari în România, muzica, arte plastice, fără dubii, trebuie să facem loc şi ştiintelor şi tehnologiilor. Dau un exemplu, caloriferul este o invenţie transilvană, câţi ştiu de asta? Calculul zborurilor cosmice, inventarea biospeologiei, sunt şi alte lucruri care trebuie etalate”, a declarat Marga la Realitatea TV.

Caloriferul a fost un obiect extrem de frecvent în bancurile românilor înainte de 1989, știut fiind faptul că iarna căldura din calorifere era un lucru extrem de rar. Iată unul din bancurile din acea vreme:

– Ieri a nins cu zăpadă artificială.
– De unde știi?
– Am luat un calup, l-am pus pe calorifer, și nu se topește.

Tags:
Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)