Numele lui Cătălin Predoiu apare în noile dezvăluiri făcute de Cristian Sima despre afacerea Microsoft

Numele lui Cătălin Predoiu apare în noile dezvăluiri făcute de Cristian Sima despre afacerea Microsoft

Numele lui Cătălin Predoiu apare în noile dezvăluiri făcute de brokerul Cristian Sima despre afacerea Microsoft. Acesta povesteşte pe blogul personal despre întâlniri secrete şi spioni. Democrat-liberalul neagă însă orice acuzaţie. Nu e prima dată când brokerul fugar face dezvăluiri despre Predoiu. Într-o postare mai veche, Sima susţinea că fostul ministru al Justiţiei i-ar fi cerut să-l ajute să rămână în guvernul USL, după căderea executivului Ungurenu.

Cristian Sima, brokerul care a fugit din România în 2012 după ce a pierdut mai multe milioane de euro ale clienţilor, face dezvăluiri despre încrengătura din jurul afacerii Microsoft. Brokerul povesteşte despre întâlniri secrete, spioni străini şi negocieri de milioane de euro. Într-un mesaj postat pe blogul personal apare şi numele fostului ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu.

„Există unul care a fost agent DIE al lui Ceauşescu, repatriat după ce Pacepa a trădat la americani, reactivat în 1988 şi actualmente agent rus în cadrul Serviciilor. Are 66 de ani, se numeşte în actele pe care le deţine azi „Avram Segal”, dar nici acest nume nu este cel adevărat.Totul e controlat prin Andrei Băjenariu care s-a dus la Predoiu să-l ajute, după ce Predoiu nu mai era ministru; discuţia a avut loc în biroul meu şi am înregistrarea. Predoiu l-a refuzat”, spune Cristian Sima.

Contactat de B1 TV, Cătălin Predoiu a refuzat să comenteze informaţiile declarând că nu ştie despre ce e vorba, iar dacă Sima spune că el a refuzat să-l ajute pe agentul rus cu atât mai puţin. Pe lângă Predoiu, în afacere ar fi implicat şi senatorul Şerban Mihăilescu.

„La o masă, B. Chirieac şi Bebitză, alias Mickey Şpagă. Microsoft dorea să cumpere clădirea Bancorex de pe Calea Victoriei ca să facă acolo un centru de soft cu mulţi programatori tineri români. Li se cere o contribuţie de 1 milion de dolari pentru campania electorală din 2000.” „Năstase devine prim-ministru şi uită de promisiunea făcută, cerându-le 300 de milioane pentru clădirea Bancorex. Microsoft e foarte nervos. Mickey vine cu ideea de a achiziţiona licenţe soft pentru toată România la preţ mare. Aşa a început totul. Toată lumea a fost fericită, Microsoft nu s-a băgat direct, iar Mickey a optimizat afacerea la maximum.”, scrie Cristian Sima pe blog, într-o postare numită „Spovedanie în disperare”.

Nu e însă prima dată când brokerul face dezvăluiri despre afacerile făcute de oamenii politici. Cătălin Prodoiu a mai fost în vizorul lui Cristian Sima şi în trecut. În luna mai a acestui an, brokerul fugar a postat pe Facebook mai multe mesaje pe care le-ar fi primit de la Cătălin Predoiu. Din conversaţie reiese că fostul ministru al Justiţiei i-ar fi vrut să rămână în Guvernul USL, după căderea cabinetului Ungureanu. În acest scop Predoiu i-ar fi cerut lui Sima ca prin relaţiile sale să-l ajute să rămână în Guvernul Ponta ca ministru al Justiţiei.