O asistentă din Arad a decedat din cauza COVID-19 / Alți nouă angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean sunt infectaţi

O asistentă din Arad a decedat din cauza COVID-19 / Alți nouă angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean sunt infectaţi
Sursa Foto: Hepta

Încă un deces în rândul cadrelor spitalicești, cauzat de Covid-19. O asistentă de ambulanţă din judeţul Arad a murit la doar 48 de ani. Vestea vine câteva ore după ce o altă asistentă din Slatina a decedat din cauza infecției cu SARS-CoV-2.

O asistentă din Arad a murit din cauza Covid-19

O asistentă de ambulanţă din judeţul Arad a decedat din COVID-19, la vârsta de 48 de ani, iar alţi nouă angajaţi din Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) sunt infectaţi în prezent.

„Săptămâna trecută, luni, a fost confirmată pozitiv cu SARS-CoV-2, marţi a fost internată, dar evoluţia a fost nefavorabilă. Din păcate, ieri (luni – n.r.) a decedat. Colega noastră avea şi o boală autoimună”, a declarat Raveca Nicoară, directorul Serviciului de Ambulanță Județean Arad, pentru Agerpres.

Ea a precizat că acesta este primul deces cauzat de noul coronavirus în cadrul SAJ Arad.

„În prezent, mai avem nouă angajaţi care sunt confirmaţi pozitiv. Este vorba de personal TESA, care s-a infectat de la IT-istul nostru, conform anchetei epidemiologice, dar şi de medici şi asistenţi ambulanţieri, adică personal operativ. Toţi angajaţii noştri sunt echipaţi corespunzător, se protejează, astfel că e greu de spus, în cazul personalului operativ, dacă au contractat SARS-CoV-2 în timpul serviciului sau în afara programului de lucru”, a mai spus directorul SAJ Arad.

O asistentă de la spitalul din Slatina, a decedat din cauza infecției cu Covid-19

Asistenta Cecilia Dina, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina cu o formă gravă a infecției cuCOVID-19, a decedat în această dimineaţă.

Vestea tristă a fost anunțată de managerul spitalului.

„S-a stins în această dimineaţă, la ora 6,00. S-a încercat tot ce se putea, dar…”, a menţionat managerul spitalului, Dan Stana.

O asistentă de la Spitalul Orășenesc Balș a murit din cauza noului coronavirus

De asemenea, luni, o asistentă medicală în vârstă de 47 de ani din orașul Balș, județul Olt, care a decedat în urma infectării cu SARS-CoV-2.

„În spital sunt şapte angajaţi infectaţi, toţi de la Secţia medicală, asistenţi şi infirmieri. De astăzi am obţinut de la Direcţia de Sănătate Publică, pentru o săptămână, suspendarea activităţii secţiei Medicină internă, unde au fost trataţi pacienţii COVID. Se face dezinfecţie completă şi nu se mai internează nimic”, a precizat managerul unităţii medicale, Carmen Daniela Grigoriu.

Din cele 11 persoane internate la Secția Interne, trei au fost transferate către alte spitale, iar celelalte merg acasă, unde vor sta în izolare pentru două săptămâni.

Urmăriți B1TV.ro și pe