O bucătăreasă româncă ar putea plăti 50.000 de euro unei colege, pentru că nu a ajutat-o să se ridice după ce a căzut, la muncă

O bucătăreasă româncă ar putea plăti 50.000 de euro unei colege, pentru că nu a ajutat-o să se ridice după ce a căzut, la muncă
foto: captură YT

‘Omisiunea de a-și ajuta un coleg, 50.000 de euro daune’. Cu asta se confruntă Cristina B, o româncă de 51 de ani, angajată ca bucătăreasă la Spitalului Maria Cecilia din Cotignola, Italia.

Românca ar putea fi obligată să-i achite daune morale

Uneia dintre colegele sale i s-a făcut rău într-o zi și s-a prăbușit pe podeaua bucătăriei. Acum, românca, ar putea fi obligată să-i achite daune morale pentru că a plecat din bucătărie fără să o ajute, anunță Știridiaspora.

Solicitarea a ajuns pe masa procurorului pentru incidentul care a avut loc pe 9 mai 2018 în bucătăria clinicii Cotignola Maria Cecilia Hospital. Atunci, într-o zi normală de lucru, dintr-o dată, unul dintre ajutorii de bucătar se simte rău și se prăbușește pe podea, cerând ajutor.

La locul de muncă se afla Cristina B., o femeie de 51 de ani, de origine română, rezidentă în Faenza, care se ocupa de bucătărie în acel moment și care a ajuns să fie judecată pentru fugă de la locul accidentului.

Potrivit rechizitoriului, românca de 51 de ani a ignorat cererea de ajutor venită din partea ajutorului de bucătar aflat în suferință și a plecat, fără să se îngrijoreze. În acel moment a intervenit un alt coleg care, informat de româncă, a alertat 118.

Raportul medicului care l-a examinat pe ajutorul de bucătar vorbește de un prognostic de 15 zile cu „sindrom situațional de spondilită anchilozantă paroxism dureros anchilozant, reacție la stresul de la locul de muncă și policontuzii cu entorsă de coloană cervicală”, potrivit Il Resto del Carlino.

Pe scurt, accidentul cu fugă de la locul faptei ar fi provocat daune pentru care procurorul adjunct onorific Marianna Piccoli a cerut ieri, în cadrul unei audieri în fața judecătorului monocratic Tommaso Paone de la Tribunalul din Ravenna, plata unei amenzi de 2.000 de euro de către femeia de 51 de ani.

Pentru ea, avocatul care o reprezintă pe victimă, a solicitat plata a 50 de mii de euro drept daune-interese, precum și 20 de mii de euro drept daune provizorii.

Pe de altă parte, avocatul Giorgio Guerra, care o apără pe româncă și avocatul Lorenzo Marangoni, care apără grupul Gvm din care face parte Spitalul Maria Cecilia din Cotignola, au cerut achitarea pentru că fapta nu există, sau, în subsidiar, pentru că nu constituie o infracțiune, sau pentru că este deosebit de firavă.

În acest moment, după posibilele audieri programate pentru jumătatea lunii mai, se așteaptă sentința judecătorului.

Urmăriți B1TV.ro și pe